Olympijský oheň v Riu zhasol. Takto vyzeral záverečný ceremoniál

Olympijské hry v Riu sú už minulosťou.
Olympijské hry v Riu sú už minulosťou. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. aug 2016 o 06:21

Zástavu Slovenska, ktorá pod piatimi kruhmi získala celkovo štyri medaily, niesol rýchlostný kanoista Erik Vlček.

RIO DE JANEIRO. Tradičný záverečný ceremoniál ukončil v noci na pondelok SELČ Hry XXXI. olympiády. Podobne ako slávnostné otvorenie, aj rozlúčka s OH 2016 sa niesla vo veľkolepom štýle.

S množstvom efektov, prekvapení a hudobného sprievodu v podaní plejády známych muzikantov.

Priamo na bájnej Maracane sa záverečnej šou, ktorá vyvrcholila obrovským ohňostrojom, prizeralo takmer 80.000 divákov a ďalšie stovky miliónov pri televíznych obrazovkách.

Zástavu Slovenska, ktorá pod piatimi kruhmi získala celkovo štyri medaily (2-2-0), niesol rýchlostný kanoista a člen striebornej káštvorky na 1000 m Erik Vlček.

Tradičné defilé všetkých 207 účastníckych výprav sa však nekonalo.

Športovci vychádzali na plochu pomiešaní medzi sebou, rozdelení nie podľa jednotlivých krajín ako pri úvodnom ceremoniáli.

V momente ich nástupu sa v Riu spustil dážď a začal fúkať nepríjemný vietor, na nálade aktérov záverečného galapredstavenia to však neubralo.

"Veľké ďakujem patrí organizačnému výboru týchto hier, sponzorom i podporovateľom. Ďakujem všetkým olympijským športovcom. Spoločným nažívaním pod jednou strechou v olympijskej dedine vyslali jasný mierový odkaz celému svetu. Boli to nádherné olympijské hry v nádhernom meste," konštatoval šéf olymionizmu Bach.

Záverečný ceremoniál: fotogaléria

22.8.2016

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Olympijský oheň v Riu zhasol. Takto vyzeral záverečný ceremoniál