24.07.2024 15:00
Deň -2
Paríž 2024
Live

Postele vraj mali stopnúť sex. Testom prešli, smejú sa športovci v olympijskej dedine

Postele v olympijskej dedine sú z kartónu.
Postele v olympijskej dedine sú z kartónu. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|24. júl 2024 o 15:30

Olympionici testujú odolnosť postelí z kartónu.

BRATISLAVA. Nie je to žiadnym tajomstvom a je prosté si domyslieť, prečo organizátori vždy počas olympijských hier distribuujú medzi športovcov niekoľko stoviek tisíc kondómov.

Na olympijských hrách súťažia mladí vyšportovaní ľudia a po skončení svojich súťaží z nich opadne tlak. Nadväzujú nové známosti a dochádza aj na sex. 

Na hrách v Rio de Janeiro 2016 Brazílčania intenzívne riešili jeden škandál. Skokanka do vody Ingrid Oliveirová vraj z izby vtedy vyhodila svoju súťažnú partnerku Giovannu Pedrosovú, aby súložila s vodným slalomárom Pedrom Goncalvesom.

Sexuálny maratón vraj rozhneval Pedrosovú, ktorá musela izbu opustiť. V médiách sa situácia dlho rozoberala aj vzhľadom na to, že skokanky skončili vo svojej disciplíne na poslednej priečke. 

Olympijský sex je bežný

Oliveirová sa neskôr bránila, že nikoho z izby nevyhadzovala a rozhodne nešlo o sexuálny maratón.

„Ľudia o tom nevedia, ale na olympiáde je toto bežné. Viete koľko kondómov je v olympijskej dedine? Usain Bolt prepašoval na svoju izbu dievča, mnoho športovcov tu flirtuje a vyhľadáva známosti. Len sa to tak nerieši,“ reagovala Oliveirová. 

Olympijský sex nie je novým fenoménom a zabrániť tisíckam mladých ľudí napĺňať svoje túžby je nemožné. 

„Pre športovcov je prirodzené, že po športových výkonoch a uvoľnení endorfínov, majú zvýšenú sexuálnu túžbu,“ vysvetľuje sexuálna terapeutka Tammy Nelsonová.

Organizátori hier v Tokiu však v čase pandémie covidu nabádali, aby športovci predchádzali vzájomným kontaktom. Vznikla domnienka, že postele z kartónu sú navrhnuté tak, aby uniesli hmotnosť jedného človeka.

Pri dvojici sa mala posteľ zlomiť. 

Skúškou prešla, vraví gymnasta

Denník New York Post teraz prišiel s článkom, že postele proti sexu dorazili na olympijské hry do Paríža. Kartónové postele od identického výrobcu ako na tokijských hrách sú v olympijskej dedine aj teraz. 

Prirodzene mnoho olympionikov je skeptických v tom, ako dokážu postele zabrániť im v sexuálnom styku. Viacerí postele podrobili poriadnym skúškam odolnosti. 

Olympijský víťaz v skokoch do vody Tom Daley otestoval ich pevnosť. „Ako vidíte, sú celkom odolné,“ povedal po tom, čo po nej poskákal. 

Írsky gymnasta Rhys McClenaghan bol pri svojom pokuse ešte dôslednejší a vložil doňho veľké úsilie a po posteli poriadne poskákal.

„Posteľ skúškou prešla. Nie je pravda, že nezvládne veľkú hmotnosť,“ hovorí. 

Po tom, čo sa na sociálnych sieťach objavilo množstvo podobných videí organizátori OH uviedli, že nikdy nebolo ich cieľom zamedziť sexu medzi olympionikmi.

„Vieme, že médiá sa týmto príbehom bavili od Tokia 2020, ale v prípade Paríža 2024 je výber týchto lôžok pre olympijskú a paralympijskú dedinu spojený predovšetkým s ambíciou zabezpečiť minimálny vplyv na životné prostredie,“ povedal pre agentúru AFP hovorca hier.

Rámy postelí sú vyrobené z recyklovaného kartónu, zakladateľ japonskej spoločnosti Airweave Motokuni Takaoka tvrdí, že „posteľ dokáže udržať niekoľkých ľudí“.

V olympijskej dedine je 16-tisíc kartónových postelí. Po skončení hier sa kartón zrecykluje. Matrace a pokrývky pôjdu do sociálnych zariadení a do škôl. Je to súčasť zámeru usporiadať "najzelenšie hry v histórii."

OH v Paríži sa začínajú v piatok 26. júla.

Futbalistky Kanady
dnes 14:50
Dronom špehovali súperky. Kanada sa za incident ospravedlnila, vinníkov okamžite vyhodilaToto nereprezentuje hodnoty, ktoré náš tím zastáva, kajali sa Kanaďania.
dnes 14:50
Nájdi rozdiel. Pôvodná a nová titulka olympijského magazínu denníka Nemzeti Sport.
Titanilla Bőddnes 13:303
Ženy sú v kuchyni či práve rodia? V Maďarsku museli reagovať na vlnu pobúreniaNemzeti Sport dal na titulku iba mužov.
Titanilla Bőddnes 13:303
Plagáty protestujúce proti Izraelu na OH 2024
dnes 13:491
Izraelčania dostali výhražné maily. Počas futbalového zápasu hrozí teroristický útokPočas OH v Paríži bude polícia nepretržite strážiť 88 izraelských športovcov.
dnes 13:491
Patrik Jány
dnes 12:101
Jány sa chce v Paríži prebojovať do finále. Oproti Tokiu som inde, hovorí strelecNa uplynulých hrách obsadil 7. priečku.
dnes 12:101
Lopta na ragby, ilustračná fotografia.online
dnes 12:30
ONLINE: Sedmičkové ragby na OH 2024 dnes (skupinové zápasy) LIVESledujte s nami ONLINE prenos zo zápasov základných skupín sedmičkového ragby na OH 2024 v Paríži.
dnes 12:30
Coco Gauffová
dnes 15:38
V takú poctu nikdy nedúfala. Gauffová ponesie americkú vlajku spolu s LeBronomTenistka sa zúčastňuje na prvej olympiáde.
dnes 15:38
Ilustračná fotka.
dnes 16:17
Tuniský atlét sa v Paríži nepredstaví. Dva dni pred začiatkom OH dostal dištancTunisan vlani na Arabských hrách získal zlatú medailu v grécko-rímskom štýle v kategórii do 130 kg.
dnes 16:17
LeBron James (vľavo) a Stephen Curry.
dnes 16:02
Tím snov dorazil do Paríža, americké hviezdy NBA pricestovali vlakomVýber USA sa pokúsi po piaty raz za sebou vyhrať zlatú olympijsku medailu.
dnes 16:02
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Postele vraj mali stopnúť sex. Testom prešli, smejú sa športovci v olympijskej dedine