Rusko neuvažuje o bojkote olympijských hier v Paríži, vyhlásil minister športu

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. mar 2024 o 13:40

Nemali by sme sa otáčať chrbtom, uzatvárať sa do seba, bojkotovať toto hnutie, povedal.

BRATISLAVA. Rusko neuvažuje o bojkotovaní tohtoročných olympijských hier v Paríži.

Ako referuje web insidethegames.biz, ruský minister športu Oleg Matycin vyhlásil, že v Rusku nemajú takéto úvahy, a to napriek obmedzeniam uvaleným na ruských športovcov v dôsledku vojenskej ofenzívy Kremľa na Ukrajine.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vlani v decembri pozastavil Rusku a Bielorusku účasť na OH v Paríži, ale dal zelenú ruským a bieloruským športovcom, aby súťažili pod neutrálnym štatútom, bez použitia národných symbolov a za predpokladu, že nepodporujú vojenské ťaženie Ruska na Ukrajine.

„Nemali by sme sa otáčať chrbtom, uzatvárať sa do seba, bojkotovať toto hnutie. Mali by sme zachovať možnosť dialógu a čo najviac sa zúčastňovať na súťažiach,“ povedal Matycin. Zdôraznil, že OH zostávajú pre Rusko dôležité: „Je potrebné, aby športovci a naša spoločnosť udržiavali dialóg a dali našim ľuďom príležitosť ukázať, akí skvelí sme ako športová krajina vo férovom boji.“

Otázkou zostáva, či ruskí športovci, ktorí sa kvalifikujú, skutočne na OH aj pôjdu. Najväčšia krajina sveta pred časom označila obmedzenia za „ponižujúce“ a „diskriminačné“, ale svojim športovcom konkrétne neodporučila, či by sa mali alebo nemali zúčastniť na OH 2024 vo francúzskej metropole.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rusko neuvažuje o bojkote olympijských hier v Paríži, vyhlásil minister športu