O motiváciu majú postarané. Policajti v Paríži dostanú počas OH mimoriadne odmeny

Paríž 2024
Paríž 2024 (Autor: TASR/AP)
SITA|30. jan 2024 o 15:34

Finančný príspevok môže narásť až na 1900 eur.

PARÍŽ. V súvislosti so zaisťovaním bezpečnosti počas tohtoročných olympijských hier v Paríži dostanú policajti vo Francúzsku odmeny až do 1900 eur.

Informoval o tom národný minister vnútra Gerald Darmanin s dôvetkom, že ide o výsledok rokovaní po protestoch strážcov zákona.

Policajné odbory sa obávajú zhoršených pracovných podmienok počas OH, ktoré sa v Paríž uskutočnia od 26. júla do 11 augusta, aj počas paralympijksých hier, ktoré sú naplánované na prelom augusta a septembra.

Policajti žiadali lepšie platy aj záruky dovoleniek či voľna určeného na starostlivosť o deti počas leta.

Darmanin informoval policajtov, že zamestnanci rezortu vnútra dostanú mimoriadny finančný bonus za prácu pri zaisťovaní bezpečnosti počas OH.

Tento projekt v krajine nemá obdobu, pretože nasadené majú byť desaťtisíce policajtov, tisíce vojakov či pracovníkov bezpečnostných služieb.

"Chcem, aby bola vaša mimoriadna investícia právom uznaná. Chcem, aby ste vedeli, že sa na mňa môžete osobne spoľahnúť," napísal Darmanin.

Prémiu 1000 eur dostanú tí, ktorí si dovolenku nevyberú počas OH. Suma sa zvýši o 600 eur, ak dané osoby pracujú v regióne, kde sa budú konať olympijské súťaže.

Zamestnanci nasadení v parížskom regióne, pohraničná polícia na parížskom letisku a pracovníci medzinárodnej dopravnej služby dostanú navyše 300 eur.

Darmanin tiež informoval, že každý má garantované aspoň dva týždne dovolenky v období od 15. júna do 15. septembra.

"Vďačíme aj vašim rodinám. Požiadal som prefektov, aby zmobilizovali miestne verejné služby, aby sa starostlivosť o deti zamestnancov ministerstva stala počas hier prioritou," pokračoval minister.

Výzva zaistiť bezpečnosť počas OH sa zvýšila v úvode decembra, keď pri svetoznámej Eiffelovej veži zahynul turista pri útoku nožom.

V pamäti majú Parížania aj rozsiahly útok z roku 2015, keď islamskí extrémisti vtrhli do klubu Bataclan a výsledkom bolo 130 mŕtvych osôb.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»O motiváciu majú postarané. Policajti v Paríži dostanú počas OH mimoriadne odmeny