Plavkyňa zažila rozprávkové preteky, následne ju v cieli jej partner požiadal o ruku

Lilly Kingová.
Lilly Kingová. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jún 2024 o 15:04

Američanka bude na hrách v Paríži vo viacerých disciplínach jednou z najväčších ašpirantiek na zisk zlatej medaily.

BRATISLAVA. Americká plavkyňa Lilly Kingová zažila v piatok momenty, na ktoré nikdy v živote nezabudne.

Dvojnásobná olympijská víťazka z OH 2016 v brazílskom Rio de Janeiro najprv v americkom Indianapolise zvládla kvalifikačné preteky o účasť na OH 2024 v Paríži, v disciplíne 200m znak zaplávala druhý najlepší čas a splnila si cieľ, s ktorým do bazéna skočila.

Keď z neho vyšla, čakalo ju veľké prekvapenie. Jej dlhoročný partner James Wells ju požiadal o ruku. Informoval o tom americký web Pennlive.

„Mám veľkú radosť z toho, keď ťa vidím šťastnú. Ani trocha neľutujem, že som sa cez polovicu krajiny presťahoval za tebou a že môžem byť po tvojom boku.

Teším sa z toho, kam to celé smeruje. Drahá, premýšľal som, Lilliy Kingová, vezmeš si ma za muža?“, vyznal sa krátko po pretekoch Wells, ktorý dostal od svojej partnerky očakávané „áno“.

VIDEO: Žiadosť o ruku


Lilly Kingová sa ešte v pondelok úspešné kvalifikovala na olympijské hry do Paríža aj v disciplíne 100m znak.

Stala sa tak prvou Američankou v histórii, ktorá sa v dvoch rôznych disciplínach kvalifikovala na tretiu olympiádu za sebou.

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Indiany je dvojnásobnou olympijskou víťazkou z OH 2016.

V brazílskom Riu uspela v disciplíne 100m prsia a podiel mala aj na zlatej medaile v podaní americkej štafety na 4x100 m v polohových pretekoch.

Dva strieborné cenné kovy a jeden bronzový si pripísala na konto aj na OH 2020 v japonskom Tokiu.

Po ostatných olympijských hrách jej meno rezonovalo vo svete športu aj preto, že ostro kritizovala zaobchádzanie s „nezlatými“ americkými plavcami.

„Tendenciu niektorých Američanov považovať striebro a bronz za neúspech, považujem za nevhodnú ba až poburujúcu,“ povedala pred tromi rokmi Kingová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Plavkyňa zažila rozprávkové preteky, následne ju v cieli jej partner požiadal o ruku