Oktagon Prime 4: Pokorného návrat prekazil Čiernohorec Janičič

Pokorný a Janičič na piatkovom vážení.
Pokorný a Janičič na piatkovom vážení. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|6. nov 2021 o 21:24

Janičič vyhral v posledných sekundách.

PARDUBICE. Návrat stálice domácej scény. Český bojovník Jaroslav Pokorný bojoval po trojročnej prestávke a proti nemu stál Miloš Janičič z Čiernej Hory.

Priebeh zápasu

1. kolo

Optrný úvod, Pokorný sa následne pokúša preniesť duel na zem. Janičič je aktívny a duel pokračuje vo vysokom tempe.

To postupne upadá, no diváci môžu sledovať zaujímavý zápas. Nepríjemné údery, no z oboch strán zväčša len jednotky.

2. kolo

Janičičovi sa nedarí ubrániť súperov pokus o takedown. Pokorný sa opäť nachádza vo výhodnej pozícii, no už by z toho potreboval výraznejšie vyťažiť.

Ale pozor, situácia sa otáča. Janičič sa rýchlo dostal k pokusu o škrtenie, Pokorný musí ostať rozvážny a to sa mu darí. Domáci zápasník sa ubránil a zápas sa vracia do postoja.

Pokorný prejavuje známky vyčerpania. Síce si pripísal ďalší takedown, no Janičič otáča pozíciu a Pokorný sa bráni. Janičič už ale toho má tiež dosť a nevyvíja veľkú aktivitu.

3. kolo

Z pohľadu trénerov Jaroslava Pokorného rozhodne o výsledku práve posledná päťminútovka.

Pokornému však nevychádzajú pokusy o prenesenie duelu na zem a prestrelky v postoji môžu skončiť akýmkoľvek spôsobom. Pokorný inkasuje, ale polminútu pred koncom stále pomýšľa na výhru.

Janičič bol na tento pokus pripravený a v posledných sekundách skúša páku na nohu. Tá vychádza! Janičič ukončuje zápas pred limitom. Do konca ostávalo necelých 20 sekúnd.

Výsledok: Miloš Janičič poráža Jaroslava Pokorného submisiou v treťom kole.

Slová víťaza: Pokorný je veľký bojovník, myslel som, že ho ukončím v druhom kole. V jeho veku, po zraneniach, nikdy si nevyberá súpera a zápasí s mladšími bojovníkmi. Veľký rešpekt.

Nepoznám veľmi zápasníkov Oktagonu, podpísal som kontrakt na poslednú chvíľu. Ale rád by som vyzval napríklad šampióna Buchingera, prečo nie?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon Prime 4: Pokorného návrat prekazil Čiernohorec Janičič