Promotér Novotný o možnom odchode Brita z Oktagonu do UFC: V tomto ohľade má výnimku

Promotéri Pavol Neruda (vľavo), šampión Kaik Brito a Ondřej Novotný.
Promotéri Pavol Neruda (vľavo), šampión Kaik Brito a Ondřej Novotný. (Zdroj: OKTAGON MMA)
29. máj 2023 o 17:12

Hlavná tvár Oktagonu sa vrátila k potenciálnemu odchodu šampióna do svetovej organizácie MMA.

Iba pred pár dňami obletela domácu scénu zmiešaných bojových umení správa, že šampión velterovej váhy Oktagonu Kaik Brito sa chystá k veľkému kroku smerom k UFC.

Brazílsky bojovník by sa mal predstaviť už toto leto v šou Dana White’s Contender Series, v ktorej môže prezident UFC účastníkom na základe predvedeného výkonu ponúknuť s UFC kontrakt.

K situácii s kráľom divízie do 77 kilogramov sa s odstupom dní vyjadril aj ten najpovolanejší, a to jeden z dvoch promotérov Oktagonu Ondřej Novotný.

Vo vyjadrení vo vlastnom podcaste MMA Letem Svetem sa Novotný pokúsil opísať zákulisie, ktoré viedlo k tomu, že aj keď má Brito ešte stále platnú zmluvu s Oktagonom, ani to mu nebráni, aby sa v lete pokúsil zabojovať o svoju šancu v UFC.

„Brito v tejto chvíli podpísal zmluvu do Dana White Contender Series. Brito je v tomto ohľade výnimka, ktorú som tam nechal. Je ako malé dieťa, aj jeho manažéri ho presvedčovali, ale on povedal jasne, že na všetko kašle, ale Dana White Contender Series a UFC tam chce nechať. Ja som kontroval, že to tam nechám, ale v momente, keď nebude šampión. On, že nie.

Hovoril som mu, že dostane ďaleko väčšie peniaze, ak by prišiel do UFC ako šampión. Snažil sa ma tam prehovárať takým tým sympatickým štýlom, takže nakoniec som to tak urobil. Brito bude mať teraz svoj výstrel, a ja to vlastne mám rád, keď to má takto postavené, tak nech si plní svoje detské sny,“ povedal vo vysielaní hlavný zástupca Oktagonu.

Kaik Brito získal titul Oktagonu minulý rok v decembri, keď dominantným výkonom zosadil z trónu dlhoročného šampióna Davida Kozmu.

Titul ešte neobhajoval a v prípade úspešného boja o zmluvu s UFC ho ani obhajovať nebude.

V minulosti sa v šou Dana White’s Contender Series predstavili Michal Martínek, Martin Buday, Matěj Peňáz či Tereza Bledá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Promotér Novotný o možnom odchode Brita z Oktagonu do UFC: V tomto ohľade má výnimku