Oktagon 29: Matěj Kuzník prerušuje sériu prehier, Simona zdoláva na body

Matěj Kuzník.
Matěj Kuzník. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Dávid Lukáč|4. dec 2021 o 22:32

Kuzník zúročil svoje skúsenosti.

BRNO. Obaja sú známi najmä svojim grapplingom, ktorý sa snažia v zápase presadiť. Matěj Kuzník i Krisztián Simon dokážu svojich súperov vyšťaviť na zemi i na pletive a týmto spôsobom doviesť duel do úspešného konca.

Kedže vo svojich posledných dvoch vystúpeniach zhodne neuspeli, v ich spoločnom súboji išlo o veľa.

1. kolo

V prvej minúte strháva Simon Kuzníka na zem, dlho ho však na lopatkách neudržal a český bojovník úspešne vstáva.

Zverenec Andrého Reindersa trápi Simona na pletive kolenami. Ten sa ale z nepríjemnej situácie dostáva a opäť si pripisuje úspešný takedown.

Na zemi však Kuzník umne pracuje lakťami zo spodnej pozície a v posledných sekundách pred koncom kola vstáva.

2. kolo

Simon chytá single leg, Kuzník sa úspešne bráni a zasahuje lakťami. Rodák z Gabčíkova sa urputne snaží dostať do výhodnej pozície, no všetky pokusy sú úspešne eliminované českým bojovníkom.

Minútu pred koncom rozhodca pre neaktivitu roztrháva klinč pri pletive. Simon sa znova pokúša o strh, je to ale Kuzník, kto ho dostáva pod seba.

3. kolo

Taktika Simona je jasná, preniesť súboj na zem. Po minúte sa mu to aj darí. Kuzník je však nezlomný a v polovici kola vstáva. Jednou rukou drží Simona pri pletive a druhou ho zasahuje údermi.

Rozhodca opäť minútu pred koncom duelu prerušuje klinč pri pletive. V posledných sekundách Kuzník chytá techniku D'Arce choke, no Simon sa ubráni a zápas tak smeruje k rozhodnutiu bodových rozhodcov.

Výsledok: Matěj Kuzník poráža Krisztiána Simona na body (29-28, 30-27, 30-27). 

Slová víťaza: Súper sa ma stále snažil hádzať, tak som čakal na ten takedown. Bol to ťažký súper, ale ja som sa sústredil hlavne na seba. Strašne som si to užil. Ďakujem rodine, trénerom, kamarátom a sponzorom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 29: Matěj Kuzník prerušuje sériu prehier, Simona zdoláva na body