Oktagon 28 ponúkne titulový duel, stret generácií a zápasy obľúbencov

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|23. sep 2021 o 09:17 (aktualizované 23. sep 2021 o 09:18)

Najväčšia domáca organizácia mieri do Prahy.

BRATISLAVA. Štrnásť dní po úspešnej zastávke v Bratislave smeruje najväčšia československá organizácia Oktagon MMA do Českej republiky.

V sobotu 25. septembra sa v Pražskej hale O2 Universum uskutoční ďalší zo série turnajov, tentokrát s názvom Oktagon 28.

Na jednom z najnabitejších podujatí roka sa diváci môžu tešiť na súboj o opasok poloťažkej divízie, návrat legendy českej scény zmiešaných bojových umení Petra "Monstra" Knížeho a duely ďalších známych bojovníkov.

Korunovanie šampióna

Hlavný súboj večera obstará dvojica elitných poloťažkých váh Viktor Pešta a Stephan "T800" Pütz, ktorá zabojuje o historicky prvý opasok Oktagonu do 93 kilogramov. 

Pre Peštu pôjde pod hlavičkou Oktagonu už o druhú možnosť získať titul, keď v novembri 2019 podľahol Michalovi Martínkovi o opasok ťažkej divízie.

Po prechode do nižšej váhovej kategórie sa zástupca prestížneho amerického klubu Sanford MMA uviedol dvoma víťazstvami v uplynulých šiestich mesiacoch, čím si v očiach promotérov vyslúžil šancu pobiť sa o najväčší úspech v domácich podmienkach.

Súperom Viktora Peštu bude v hlavnom súboji večera nemecký bojovník Stephan Pütz, ktorému podľa rebríčka portálu FightMatrix patrí v celosvetovom meradle 53. miesto vo váhe do 93 kilogramov.

34-ročný rodák z Frankfurtu je bývalým kráľom organizácií M-1 alebo GMC a v súčasnosti na vlne piatich výhier v rade.

Kto vyzve Dávida Kozmu?

Legendárny český bojovník Petr "Monster" Kníže sa blíži k vysnívanému cieľu získať titul Oktagonu. V ceste k súboju s dlhoročným kráľom weltrovej divízie Dávidom Kozmom ostáva 44-ročnému bojovníkovi posledný krok v podobe Kaika Brita.

Zaujímavosťou je, že Kníže sa už raz s Kozmom stretol, keď v decembri 2017 na podujatí XFN zvíťazil po troch kolách na body.

Čo sa týka kariéry skúseného matadora, v zmiešaných bojových umeniach okúsil trpkosť porážky len jediný raz, a to od Karlosa Vémolu.

Talentovaný Brazílčan Brito je domácemu publiku známy zo zápasov s Robertom Bryczekom a Gáborom Borárosom, kde si pripísal rýchle ukončenia v prvom kole.

Hlavný predzápas večera označovaný aj ako stret dvoch generácií sľubuje na jednej strane Knížeho skúsenosti spojené s výnimočnými zemiarskymi schopnosťami, proti ktorým sa postaví Britov štýl thajského boxu doplnený jeho rýchlosťou a výbušnosťou.

Musia potvrdiť úlohu favorita

Na karte turnaja Oktagon 28 sa rovnako predstavia mnohí známi bojovníci českej scény zmiešaných bojových umení.

Prvú polovicu zápasov uzavrie špičkový svetový kickboxer Matěj Peňáz, ktorého vyzve Poliak Mateusz Strelczyk.

Poliak má na svojom konte šesťkrát viac zápasov a vedenie organizácie ho oznámilo ako veľký test schopností talentovaného bojovníka.

Na podujatí taktiež uvidíme preložený súboj z Pražskej Štvanice medzi Leom Brichtom a Damienom Lapilusom. V prípade Francúza, ide o skúseného svetobežníka, ktorý vyniká predovšetkým svojou prácou na zemi a tvrdosťou.

Pre Brichtu pôjde z posledných piatich duelov o štvrtého zahraničného súpera.

Obaja českí zápasníci Matěj Peňáz a Leo Brichta sú z hľadiska kurzov stávkových kancelárií pred ich zápasmi veľkými favoritmi, čo budú musieť následne potvrdiť aj v klietke.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 28 ponúkne titulový duel, stret generácií a zápasy obľúbencov