Oktagon 23: Ďalšie víťazstvo, ale tiež smolné zranenie. Tak pochodila talentovaná Bledá

Tereza Bledá si pripísala ďalšiu výhru.
Tereza Bledá si pripísala ďalšiu výhru. (Zdroj: Oktagon.tv)
Adrián Mečiar|1. máj 2021 o 22:57

Tereza Bledá sa nešťastne zranila v úplnom závere.

BRNO. Tereza Bledá je právom považovaná za obrovský talent domácej scény. Víťazka série Oktagon Underground si chce pripísať tretie profi víťazstvo, no v ceste jej bude stáť Karoline Martins.

1. kolo

Niekoľko náznakov, pár kopov. Bledá sa pokúša o prenesenie súboja na zem, ale ocitá sa v defenzívnej pozícii. Martins ju zamkla v gilotíne.

Bledá ukazuje, prečo je považovaná za taký veľký talent. Napriek mladému veku sa chová skúsene, ostáva pokojná a postupne sa dostáva z hroziacej submisie.

Pomaly môže začať pracovať, keďže má súperku natlačenú na zemi. Bledá síce až do konca kola udržala súperku pod sebou, no nevideli sme veľa aktivity.

2. kolo

Prvá minúta druhého dejstva a zatiaľ sledujeme duel v postoji. Pokusy o high kick z oboch strán, avšak nič, čo by jednou alebo druhou bojovníčkou otriaslo.

Ani jedna zo žien nechce spraviť chybu. Bledá predsa postupuje riziko a chce dotiahnuť takedown, ale zároveň sa opakuje identický scenár z prvého kola. Martins chcela nachytať českú súperku gilotínou, ktorú Bledá prečkala.

A identicky vyzerá tiež zvyšná časť kola. Bledá vo vrchnej pozícii, i keď o niečo aktívnejšia, Martins jej dobre zväzovala ruky a nepripustila výraznejší tlak.

3. kolo

Je tu posledné kolo. Dve minúty sú za nami, duel prebieha v postoji. 

Doposiaľ sa neudialo nič zásadné, Bledá sa nehrnie do ďalšieho takedownu. V postoji je o čosi presnejšia ako súperka, takže nemusí riskovať.

Martins aspoň v posledných sekundách pridala na agresivite, ale to jej už na víťazstvo stačiť nebude.

Tereza Bledá však po zápase kríva. Zdá sa, že si v poslednej výmene poranila koleno. Viac sa dozvieme v pozápasovom rozhovore.

Výsledok: Tereza Bledá poráža Karoline Martins na body.

Slová víťazky: Bledá potvrdzuje, že sa zranila v posledných sekundách zápasu. Snáď to nebude nič vážne.

Bledá priznáva, že pokusy o škrtenie mohli byť veľmi nebezpečné, no pomohli jej predzápasové rady od trénerov. Od Martins očakávali práve hrozbu gilotínou.

Ďakuje svojmu tímu, priateľovi či trénerovi Andrému Reindersovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 23: Ďalšie víťazstvo, ale tiež smolné zranenie. Tak pochodila talentovaná Bledá