Konečne prichádza čas pre českú legendu. Oktagon 23 má nový hlavný zápas

Petr "Monster" Kníže.
Petr "Monster" Kníže. (Zdroj: Instagram/Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|14. apr 2021 o 14:00

Organizácia Oktagon MMA musela reagovať na zrušené titulové zápasy.

BRNO. Promotéri museli riešiť nepríjemnú situáciu v súvislosti s hlavným zápasom turnaja Oktagon 23. Galavečer postupne prišiel o dvojicu naplánových titulových súbojov.

Po zraneniach Davida Kozmu a Martina Budaya nebude v stávke žiaden opasok, no viaceré duely môžu prehovoriť do vývoja v jednotlivých divíziách. 

Otvorene sa hovorí najmä o strete Roberta Bryczeka a Kaika Brita. Ten by mal rozhodnúť o poste nasledujúceho vyzývateľa vo weltrovej váhe.

Každopádne, vrcholom večera bude iný duel.

Prichádza česká legenda

Vo veku 43 rokov sa v organizácii Oktagon MMA konečne ukáže legenda domácej scény Petr "Monster" Kníže. 

Kníže (13-1 MMA) podľa oficiálnych štatistík Sherdogu absolvoval profesionálny debut ešte v minulom tisícročí, no aj po vyše 20 rokoch sa chce stále porovnávať s najlepšími zápasníkmi.

Jeho cieľ je jasný, siahnuť si na opasok. Kníže plánuje schudnúť do váhy s limitom 77 kilogramov, kde momentálne drží titul David Kozma. 

Zaujímavosťou je, že Kníže pred niekoľkými rokmi dokázal Kozmu poraziť. K odvete sa ale Kníže musí najskôr prepracovať a prvou prekážkou na ceste bude taliansky zápasník Andrea Fusi.

Práve súboj Kníže vs. Fusi bude hlavným zápasom Oktagon 23. Vo vysielaní relácie MMA Letem Svetem to oznámil spolumajiteľ organizácie Ondřej Novotný.

„Je to také príznačné. Petr Kníže je jednou z hlavných tvárí turnaja a celého českého MMA, domácej scény ako takej. Myslím, že je schopný uniesť tú ťarchu hlavného zápasu,“ uviedol.

Domáci bojovníci, ktorí prechádzali od konkurencie alebo ešte len debutovali v Oktagone, aspoň donedávna museli prijať pozíciu na nižšej časti karty. 

Platilo to dokonca aj v prípade Karlosa Vémolu, ktorý po prestupe v marci 2019 bojoval iba na predzápasoch.

Kvôli aktuálnym okolnostiam ale promotéri spravili výnimku. „Chceli sme, aby bol v hlavnom zápase predsa niekto z domácej scény,“ vysvetil Novotný.

Poľský King Kong má náhradu za Budaya

Na štartovke nebude chýbať ani zápas ťažkých váh, hoci viac nepôjde o titulový duel. Zraneného Budaya nahrádza Kerisson Leal de Rezende.

Brazílčan sa tak stretne s Poliakom Kamilom Mindom. "King Kong" sa na pôde Oktagonu uviedol rýchlym víťazstvom nad Danielom Dittrichom a dá sa predpokladať, že pokiaľ opäť zvíťazí, miestenka v titulovom zápase proti Budayovi bude naďalej patriť jemu.

Aktuálna štartovka Oktagon 23:

Petr Kníže vs. Andrea Fusi

Robert Bryczek vs. Kaik Brito 

Václav Mikulášek vs. Thomas Robertsen

Kamil Minda vs. Kerrison Leal de Rezende

Tereza Bledá vs. Karoline Martins

Karol Ryšavý vs. Matej Kuzník

Roman Paulus vs. Michal Konrád

Leo Brichta vs. Felipe da Silva Maia

Andrej Kalašnik vs. Tomáš Bolo

Rafael Xavier vs. Csaba Hocz

Ewelina Woźniak vs. Elizabeth Rodrigues

Matouš Kohout vs. Jan Široký

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Konečne prichádza čas pre českú legendu. Oktagon 23 má nový hlavný zápas