Oktagon 22: Dočkal sa, Alex Lohoré si konečne pripísal výhru. Teraz chce titul

Alex Lohoré víťazí na turnaji Oktagon 22.
Alex Lohoré víťazí na turnaji Oktagon 22. (Zdroj: Oktagon MMA)
27. mar 2021 o 22:25

Lohoré konečne zvíťazil na pôde organizácie Oktagon MMA.

BRNO. Jeden z vrcholov večera, zápas dvoch zahraničných bojovníkov, ktorí však už majú svoju históriu v organizácii Oktagon MMA.

Alex Lohoré prehral s Karlosom Vémolom a Leandrom Silvom, Tato Primera naopak porazil Gábora Borárosa a Andreja Kalašnika.

1. kolo

Úvod súboja prebieha v klinči. A priebeh zápasu sa zatiaľ nemení, ale to už neplatí. Po torch minútach nebezpečný pokus o submisiu, Primera má poriadny problém. Lohoré nebol ďaleko od ukončenia zápasu, ale Primera ušiel hrobárovi z lopaty.

Výborná rana a Lohoré ide k zemi! Tvrdé údery Primeru, Lohore sa snaží prežiť a v záverečných sekundách kola je to práve on, kto zasahuje presnejšie. Šialený záver kola, sledujeme úžasný zápas.

Začiatok kola bol síce pomalší, no záver priniesol krásne prestrelky.

2. kolo

Druhé dejstvo začína tam, kde to posledné skončilo. Primera a Lohoré potvrdzujú svoje kvality. Veľmi tvrdé údery, z oboch strán.

Ťažko povedať, kto má navrch. V jednej chvíli sa podarí presný úder Lohorému, no Primera hneď vzápätí kontruje. 

Ku koncu kola sa predsa misky váh prikláňajú na jednu zo strán. Lohoré nasadil priam strojové tempo, Primera musí neustále ustupovať. Neuveriteľná kadencia úderov. Ak na to Lohoré dokáže nadviazať v ďalšom kole, Primera má obrovský problém.

3. kolo

Primera nedovolí, aby Lohoré ovládol tento duel a naďalej kladie výrazný odpor. Znova sme svedkami vyrovnaných prestreliek.

Tempo trochu opadlo . Ocitáme sa v klinči, ktorý hlavný arbiter Jan Voborník po čase rozdeľuje kvôli nedostatočnej aktivite. A Lohoré tu vidí priestor na to, čo vytiahol už v druhom kole, snaží sa zasypať súpera dávkou úderov. Primera však odpovedá.

Keď nám promotéri sľubovali fantastický zápas, naozaj neklamali. Vyzerá to tak, že Lohoré je o čosi čerstvejší, na tom sa môže podpisovať aj skutočnosť, že Primera prijal tento duel ako náhradník za zraneného Samuela Krištofiča.

Tridsať sekúnd do konca, Lohoré preniesol súboj na zem, čím chce určite zapôsobiť tiež na bodových rozhodcov, no podľa súčasných pravidiel by záverečný takedown nemal znamenať až tak veľa. 

Ale to je teória. Všetko je teraz v rukách bodových rozhodcov. 

Výsledok: Alex Lohoré vyhráva na body (2x 29-28, 30-27).

Slová víťaza: Tlačil dopredu, to som čakal, aj keď ma trochu prekvapil. Tentoraz som mal plnú prípravu, čo bolo poznať na mojom výkone. Chcel som tento duel ukončiť pred limitom, no ďakujem všetkým českým a slovenským fanúšikom, ktorí ma podporujú. Chcem zápasiť o titul. Viem, že sa odkladá súboj Kozmu a Apolla, no potom chcem opasok ja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Dočkal sa, Alex Lohoré si konečne pripísal výhru. Teraz chce titul