Oktagon 22: Na koho sa oplatí staviť? (tipy)

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|26. mar 2021 o 18:50

Pred sobotným Oktagonom 22 prichádza pravidelný súhrn tipov na stávkové príležitosti.

Očakávaný turnaj česko-slovenskej organizácie ponúkne domácim fanúšikom po takmer dvojmesačnej prestávke opäť raz možnosť vidieť hviezdy tuzemskej scény MMA.

V hlavnom zápase večera sa konečne dozvieme odpoveď na otázku, či pás strednej váhy Oktagonu ostane uvoľnený, alebo ho získa Slovák Milan Ďatelinka.

Turnaj Oktagon 22 obsahuje, okrem iného, súboje bývalej zápasníčky UFC Lucii Pudilovej (10-6 MMA), Róberta "Diamantového Čáva" Pukača (14-7-1 MMA) či mladej a talentovanej bojovníčky Lucie Szabovej (4-0 MMA).

Zaujímavosťou je, že rovnako ako minulý turnaj MMA Oktagonu, aj tento bude v hlavnom zápase večera obsadený zahraničnými bojovníkmi, Tatom Primerom (15-9) a Alexom Lohorém (19-7 MMA).

Obaja sú v rámci domácej scény známe tváre, keď napríklad Primera bojoval proti Gáborovi Borárosovi (19-8 MMA) a Lohoré v decembri v súboji o titul s Vémolom.

Róbert Pukač - Jan Malach (Pukač zvíťazí na body)

Súboj, v ktorom sa po dvoch prehrách vracia na scénu zástupca OFA gymu z Bratislavy, Róbert Pukač (14-7-1 MMA) v zápase s Janom Malachom (13-10 MMA).

Pukač je všestranný bojovník s vynikajúcim zápasníckym IQ a kardiom, ktorý vo svojej hre mixuje viacero aspektov. Malach je predovšetkým dobrý postojár so stále zlepšujúcim sa wrestlingom.

Práve wrestling, resp. obrana proti takedownom môže byť určujúci faktor, keď skôr či neskôr očakávam zo strany Pukača pokus o prebratie súboja na zemi, tu však na rozdiel od minulého zápasu s Brožom nebude Malach takedown očakávať, a práve preto ho skôr či neskôr Pukač "doručí".

V trojkolovom dueli uvidíme tvrdý stret v postoji, v ktorom ale nakoniec zvíťazí slovenský bojovník a Malacha porazí najskôr na body po dobrom taktickom výkone.

Lucia Szabová - Christina Netza (víťaz duelu Szabová na submisiu)

Slovenská bojovníčka a vychádzajúca hviezda Oktagonu má proti sebe ďalšiu výzvu, tentokrát ide o bojovníčku z Grécka.

Netza je menšia, podsaditejšia zápasníčka, ktorá spolieha predovšetkým na boxerské kombinácie, kde sa prejavuje jej výbušnosť a sila. 

Osobne sa teším na toto porovnanie štýlov, pretože som zvedavý ako si po zemiarke Zouak Lucia poradí, tentokrát s postojárkou, ktorá rozhodne nepatrí medzi ľahkých súperov.

Kľúčový bude určite začiatok, kde bude mať Netza najviac síl. Očakávam, že tam príde k džudistickému hodu na zem zo strany Szabovej, kde by po otváracom ground and pounde mala ísť po svojej obľúbenej submisii s názvom armbar. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Na koho sa oplatí staviť? (tipy)