Sagan pri ceste na pódium musel preliezť plot, pomáhali mu organizátori

Peter Sagan vyhral na Okolo Švajčiarska bodovaciu súťaž.
Peter Sagan vyhral na Okolo Švajčiarska bodovaciu súťaž. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|19. jún 2017 o 07:39

Slovenský cyklista vyhral na Okolo Švajčiarska bodovaciu súťaž.

BRATISLAVA. Zdalo sa, akoby skúšal pred Tour de France novú taktiku. Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral na nedávno skončených pretekoch Okolo Švajčiarska dve etapy. A v oboch triumfoval podobným spôsobom.

Súperov nezdolal v tesnom dojazde až na cieľovej páske, ale v oboch prípadoch začal šprintovať už oveľa skôr. Aj vďaka suverénnym triumfom v piatej a ôsmej etape napokon vyhral bodovaciu súťaž.

A práve po dres pre víťaza bodovacej súťaže si šiel Sagan netypickým spôsobom. Úradujúci majster sveta zavesil na sociálne siete video, v ktorom ďakuje organizátorom pretekov za pomoc.

V momente, kedy sa mal po záverečnej deviatej etape dostať na pódium, sa totiž ocitol za plotom. Organizátori mu preto pomohli tak, že z oboch strán umiestnili rebríky, aby sa vďaka nim dostal Sagan na správnu stranu.

"Ďakujem organizátorom Okolo Švajčiarska za to, že mi pomohli dostať sa na pódium 'nekonvenčnou' cestou. #TímováPráca," uviedol Sagan.

Petra Sagana najbližšie čaká domáci šampionát, ktorý sa v nedeľu 25. júna uskutoční v Žiari nad Hronom. Titul majstra Slovenska obhajuje jeho brat Juraj.

Obaja by sa mali následne presunúť do nemeckého Düsseldorfu, kde 1. júla odštartuje slávna Tour de France individuálnou časovkou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Sagan pri ceste na pódium musel preliezť plot, pomáhali mu organizátori