Ohlasy médií na barážovú odvetu Slovensko - Španielsko (1:1)

SITA|16. nov 2005 o 22:56

BRATISLAVA 16. novembra (SITA) - Ohlasy médií na barážovú odvetu o postup na futbalové MS 2006 Slovensko - Španielsko (1:1):


AFP (Francúzsko): "Španielsko po remíze 1:1 v Bratislave úspešne dokončilo svoju cestu na záverečný turnaj MS, na ktorom nechýbalo ani raz od roku 1978. Aj keď nechal tréner Luis Aragones oddychovať strelca troch gólov v sobotňajšom úvodnom dueli Luisa Garciu a ďalších troch hráčov základnej zostavy, Španieli mali zápas pod kontrolou. Remíza znamená, že Aragonesova séria zápasov bez prehry je už na čísle sedemnásť."


Marca (Šp.): "Misia naplnená, cestujeme na šampionát! Ako sa očakávalo, Španielsko v Nemecku nebude chýbať. V Bratislave uhralo v neveľmi príťažlivej barážovej odvete nerozhodný výsledok 1:1. Slovensko viedlo na začiatku druhého polčasu gólom Hološka, remízu zachraňoval David Villa."


AS (Šp.): "Wir kommen! Španielsko sa bez ťažkostí kvalifikovalo na majstrovstvá sveta v Nemecku. Slováci majú radi hokej, barážový futbalový zápas nenaplnil tribúny na štadióne Slovana Bratislava. Španieli boli v daždi len priemerní a remíza 1:1 ich po akoby zázračnom výsledku 5:1 na štadióne Vicenteho Calderona opäť vrátila do reality."


Reuters (V. Brit.): "Španielsko poľahky postúpilo na finálový turnaj MS po remíze 1:1 na Slovensku. Sobotňajšie víťazstvo v Madride urobilo z odvety už len formalitu. Brankár Iker Casillas nemal v prvom polčase veľa práce a jeho spoluhráči kontrolovali vývoj stretnutia. Domácim vykresal iskierku nádeje na začiatku druhého polčasu útočník Filip Hološko, ale Španieli odpovedal gólom Davida Villu."


BBC (V. Brit.): "Španielsko doplávalo na záverečný turnaj MS po remíze v odvetnom barážovom zápase so Slovenskom. Mužstvo Luisa Aragonesa si v prvom zápase utvorilo rozhodujúci náskok po výsledku 5:1, hra Slovenska v odvete reálne ani chvíľku nenaznačovalo, že by mohlo štvorgólový deficit zmazať. Päť minút po prestávke Filip Hološko vykresal domácemu tímu nádej na prekvapujúce víťazstvo, ale v 71. minúte striedajúci David Villa opäť potvrdil náskok španielskeho mužstva.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ohlasy médií na barážovú odvetu Slovensko - Španielsko (1:1)