Skvelé, zvládla som to, napísala po ceremoniáli Barteková

Danka Barteková priviedla slovenskú výpravu na štadión Maracana.
Danka Barteková priviedla slovenskú výpravu na štadión Maracana. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. aug 2016 o 09:19

Strelkyňa priviedla slovenskú výpravu na štadión Maracana počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Riu de Janeiro.

RIO DE JANEIRO. V brazílskom Riu de Janeiro bolo pol desiatej večer, keď Danka Barteková priviedla na štadión Maracana slovenskú výpravu pre Hry XXXI. olympiády. Teda aspoň časť z nej.

Na slávnostnom otvorení napokon defilovalo dvadsaťpäť športovcov, zvyšok štyridsaťosemčlennej skupiny tvorili tréneri a ďalší členovia sprievodu.

"Skvelé, zvládla som to! Priviedla som náš slovenský olympijský tím na štadión Maracana počas slávnostného otvorenia olympiády v Riu," pochválila skeetarka samu seba na sociálnej sieti facebook.

Slovensko sa dostalo na rad ako 66. krajina.

Danka Barteková privádza slovenskú výpravu na štadión Maracana.
Danka Barteková privádza slovenskú výpravu na štadión Maracana. (Autor: TASR)

Ceremoniál si nenechalo ujsť deväť zástupcov atletiky, štyria reprezentanti vo vodnom slalome, traja tenisti aj stolní tenisti, obe akvabely, dvaja lukostrelci a jedna gymnastka. Športovú streľbu zastupovala iba vlajkonosička.

Barteková sa predstaví už na tretích olympijských hrách a bude obhajovať bronzovú medailu z Londýna 2012.

Jej o niečo starší generační rovesníci - vodnoslalomári Ladislav a Peter Škantárovci - sa dočkajú svojej premiéry až teraz.

Otvorili olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro: fotogaléria

6.8.2016

"Bolo to niečo úžasné. Prvý raz sme mohli otvorenie zažiť na vlastnej koži. Sú to neopísateľné pocity. Keď sme vošli na štadión, atmosféra bola úžasná. Veľmi sme si to vychutnávali. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou toho všetkého," sprostredkoval reakciu Ladislava Škantára tlačový atašé výpravy Ľubomír Souček.

"Fantastické, také niečo sa nezažíva každý deň. Práve o tomto je olympiáda, v tom je jedinečná - vo svojej veľkoleposti," dodal Ladislavov bratanec Peter.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Skvelé, zvládla som to, napísala po ceremoniáli Barteková