Na pláži je všedný deň. Olympiáda nezachvátila celé Rio

Socha Ježiša Krista žehnajúca Rio de Janeiro z kopca Corcovado.
Socha Ježiša Krista žehnajúca Rio de Janeiro z kopca Corcovado. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|6. aug 2016 o 17:59

Predaj vstupeniek na podujatia dlho viazol a na mnohé súťaže zoženiete lístky aj teraz.

RIO DE JANEIRO. Mesto žiadny prudký ošiaľ nezachvátil. Ak sa prejdete vo štvrti Barra pomedzi domy, nezistíte, že ste v dejisku olympiády.

Podobné je to aj na pláži. Je plná ľudí od skorého rána. Je tu rovnaký ruch ako po iné dni. Lopta lieta ponad sieť, na morskej hladine je tisícka kiterov a surferov. Plávať sa nik neodváži.

„Nik neriskuje. Vieme, čo všetko vo vode končí. Ak sa chce niekto kúpať, tak chodí na vzdialené pláže,“ hovorí dobrovoľník Gustavo.  

Je však jediným pútačom hier. Široko ďaleko nevidno jediný symbol olympiády ani národné vlajky. Na pláži je to všedný deň. Pije sa vychladené pivo a chlapci naháňajú loptu.

Olympiádu naplno cítiť na dohľad olympijského parku

Predaj vstupeniek na podujatia dlho viazol a na mnohé súťaže zoženiete lístky aj teraz. V prvý deň hier sa však od rána tvorili pred olympijským parkom vyše stometrové rady divákov.

A ďalších stále privážali autobusy. Žičlivá atmosféra určite nebude problémom.

Diaľnica len pre olympiádu

Po širokých bulvároch sa od rána valí oveľa viac autobusov ako po iné dni a na cestách to cítiť. Aby všetko hladko prebehlo, musí byť každý včas na svojom mieste. Športovec, divák, rozhodca, kameraman, hlásateľ.

Športoviská sú po celom Riu roztrúsené a dopravu zabezpečuje armáda tisícok autobusov. Práve tie sú v Riu najčastejším dopravným prostriedkom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Na pláži je všedný deň. Olympiáda nezachvátila celé Rio