Obšut si zahrá prvé veľké finále v kariére

Jaroslav Obšut
Jaroslav Obšut (Autor: www.atlant-mo.ru)
SITA|3. apr 2011 o 19:30

Skúsený obranca Jaroslav Obšut si zahrá premiérovo o Gagarinov pohár pre víťaza KHL.

MOSKVA. Hokejový obranca Jaroslav Obšut si prvýkrát vo svojej seniorskej profesionálnej kariére zahrá vo finále ligovej súťaže, keď jeho Atlant Mytišči sa stal prvým účastníkom boja o Gagarinov pohár v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Atlant vyradil vo finále Západnej konferencie Lokomotiv Jaroslavľ 4:2 na zápasy, posledný duel vyhral v sobotu 8:2. "Verili sme v náš úspech, každý z nás hral za svoj tím. Úvod nám trocha nevyšiel, ale nedávali sme to veľký význam. Chceli sme aj naďalej hrať svoju hru," povedal v rozhovore pre Sport-Express Obšut.

Výsledok 8:2 v poslednom stretnutí série play-off nie je veľmi typický. Mytišči však na ľade získalo prevahu a hráči Lokomotivu, keď už cítili, že sa im sezóna končí, akoby záver súboja aj podvedome vypustili.

"Za stavu 5:2 už bolo všetko jasné. V tejto sérii sme mali mnoho výborných momentov na skórovanie, ale nepodarilo sa nám ich využiť. Dnes sa obrátila šťastena na našu stranu a padlo nám všetko, čo nám nevyšlo v predchádzajúcich dueloch," hovoril Obšut, ktorý doteraz finále Východnej konferencie príliš nesledoval. Súper Atlantu vzíde až zo siedmeho súboja série medzi Ufou a Magnitogorskom.

Obšut začínal sezónu v moskovskom Spartaku, po odchode trénera Miloša Říhu do Mytišči sa pobral za týmto trénerom. Pre Spartak už sezóna skončila, Atlant bude hrať o Gagarinov pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Obšut si zahrá prvé veľké finále v kariére