Obhajca Stanley Cupu utrpel debakel. Bolo to ponižujúce, vyhlásil tréner

Hviezdny Alexander Ovečkin z Washingtonu strieľa gól do siete Pittsburghu.
Hviezdny Alexander Ovečkin z Washingtonu strieľa gól do siete Pittsburghu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. nov 2016 o 06:02

Pittsburgh zaznamenal najvyššiu prehru od januára 1989. Vtedy ho rovnako ako teraz rozdrvil Washington.

BRATISLAVA. V predchádzajúcich desiatich rokoch sa zakaždým prebojovali do play off. Trikrát hrali vo finále, dva razy zdvihli nad hlavu slávny Stanley Cup.

Aj tento rok patria hokejisti Pittsburghu medzi najväčších favoritov. V úvodných pätnástich stretnutiach novej sezóny si pripísali na konto desať víťazstiev.

V noci zo stredy na štvrtok však totálne vybuchli. V divíznom súboji o druhé miesto ich na domácom ľade rozdrvil Washington. Triumfoval 7:1.

Pre Pittsburgh to bola najhoršia prehra od 2. januára 1989. Vtedy bol nad jeho sily takisto Washington. Strelil ešte o jeden gól viac a vyhral 8:0.

Jeden z gólov Washingtonu strelil po parádnom zakončení Alexander Ovečkin.

"Bolo to ponižujúce a zahanbujúce. Súperovi hráči nás uviedli do rozpakov," skonštatoval pre nhl.com tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

Hviezdami brankár a duo útočníkov

Capitals sa dotiahli na Penguins - oba tímy majú po dvadsaťdva bodov a bilanciu 10-4-2. Na lídra Metropolitnej divízie New York Rangers strácajú štyri body.

Hviezdami večera bolo najmä útočné duo z Washingtonu. Nicklas Bäckström zaznamenal päť bodov za dva góly a tri asistencie.

T. J. Oshie dosiahol o jeden bod menej (2+2).

"Odohrali sme veľký zápas. Boli sme dostatočne rýchli, vytvárali tlak na obrancov súpera a premieňali šance. Jednoducho skvelé," uviedol Bäckström.

Hviezdy večera oslavujú jeden z gólov - vľavo Nicklas Bäckström, vpravo T. J. Oshie.
Hviezdy večera oslavujú jeden z gólov - vľavo Nicklas Bäckström, vpravo T. J. Oshie. (Autor: TASR/AP)

Tradične spoľahlivý výkon v bráne Capitals podal Braden Holtby, ktorý kryl dvadsaťpäť z dvadsiatich šiestich streleckých pokusov súpera.

Mal 96,2-percentnú úspešnosť zákrokov.

Brankára vyradil spoluhráč

Holtbyho náprotivok Matt Murray nedochytal ani prvú tretinu - ale z klziska neodchádzal po inkasovanom góle.

Dvadsaťštyri sekúnd pred klaksónom prišiel v skrumáži pred bránou o svoju prilbu a spoluhráč Jevgenij Malkin ho nešťastne zasiahol hokejkou do tváre.

Náhradník Marc-André Fleury vyťahoval puk zo siete už po šestnástich sekundách od príchodu na ľad. Napokon dostal ešte ďalšie štyri góly.

"Som v poriadku. Bolo rozhodnutie trénera, že ma preventívne stiahol," uviedol Murray, ktorý pri vyšetreniach prešiel protokolom možného otrasu mozgu.

NHL - streda:

Washington - Pittsburgh 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)

Góly: 8. Oshie (Beagle), 18. N. Bäckström (Oshie, Niskanen), 20. Oshie (N. Bäckström, John Carlson), 26. D. Orlov (Marcus Johansson, N. Bäckström), 46. Justin Williams (Oshie, N. Bäckström), 51. Ovečkin (Burakovsky), 57. N. Bäckström (Nate Schmidt, Orpik) - 57. Kessel (Bonino, J. Schultz)

Calgary - Arizona 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Gól: 47. M. Tkachuk (Michael Frolík), 61. Michael Frolík - 40. Rieder (Martinook)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca Stanley Cupu utrpel debakel. Bolo to ponižujúce, vyhlásil tréner