O Vonnovej štarte v slalome sa rozhodne v piatok

SITA|12. feb 2009 o 19:48

Američanka Lindsey Vonnová stále dúfa, že sa postaví na štart sobotňajšieho slalomu na 40. majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo Val d´Isere.

VAL D'ISERE. Držiteľka zlatých medailí zo super G a zjazdu sa podrobila v utorok chirurgickému zákroku porezaného palca pravej ruky u špecialistu v Innsbrucku a americký tím v stredu jej účasť v obrovskom slalome vylúčil. Rodáčka zo Saint Paul si však už vo štvrtok ľahko zatrénovala so špeciálnou dlahou na poranenom prste.

"Bol to veľmi dobrý tréning, ale problémom bolo, že som pociťovala silný tlak a vibrácie v palci. Snažíme sa teraz vymyslieť nejaké riešenie, aby bol môj prst čo najmenej zaťažený. V tomto okamihu to vyzerá dobre, zatiaľ však nechcem nič sľubovať. Ak nebudem môcť podať svoj najlepší výkon, nenastúpim," nechala sa počuť Vonnová, ktorá o prípadnom štarte definitívne rozhodne v piatok. Američanka pre spomenuté zranenie vynechala štvrtkový obrovský slalom.

Líderka Svetového pohára sa porezala pri oslavách svojho triumfu v zjazde na fľaši šampanského. Dvadsaštyriročná všestranná Američanka nevedela počas osláv svojho víťazstva v cieli otvoriť fľašu sektu. Korkový štupeľ sa zlomil a zostal v hrdle fľaše. S pomocou prítomných sa pokúsila dostať korok von použitím lyže. Fľašu však rozbili a sklo porezalo Vonnovú na palci pravej ruky. Ranu jej museli zašiť štyrmi stehmi. Rakúsky špecialista zákrokom zreparoval poškodené väzivo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»O Vonnovej štarte v slalome sa rozhodne v piatok