O Višňovskom sa rozhodne v utorok, rameno stále bolí

Ľubomír Višňovský.
Ľubomír Višňovský. (Autor: TASR)
TASR|2. máj 2011 o 14:48

Boľavé rameno stále trápi obrancu Ľubomíra Višňovského. Ak nebude môcť proti Rusom hrať, na súpisku dopíšu Martina Cibáka.

BRATISLAVA. O možnom štarte obrancu Ľubomíra Višňovského v poslednom skupinovom zápase Slovákov na hokejových MS v Bratislave sa rozhodne až v deň stretnutia po rozkorčuľovaní.

Tréner Glen Hanlon uvažuje aj o jeho čiastočnom nasadení proti Rusku, teda, že by skúseného konštruktéra početných výhod využil len na presilovky. Ak Višňovský nebude môcť hrať, vedenie slovenskej reprezentácie doplní na súpisku Martina Cibáka.

Višňovského ako hlavný element prvej presilovkovej formácie bohato využívali aj počas pondelkového tréningu Slovákov - na modrej mu robil spoločnosť Marián Gáborík, päticu dopĺňali v úlohe "rušiča" brankára Michal Handzuš a krídla Pavol Demitra a Marián Hossa.

Najproduktívnejšieho beka základnej časti NHL údajne netrápi intenzívna bolesť pri streľbe, rameno však cíti pri naťahovaní sa za pukom a osobné súboje by tiež neboli bez rizika.

Višňovský: Tréning je iný ako zápas

"Tréning je tréning, to je niečo úplne iné ako zápas. Je to dosť bolestivé, nie je to otázka týždňa-dvoch, ale mesiacov. Všetci lekári robia všetko preto, aby to mohlo byť lepšie. Nasadili sme nové prvky v liečbe, povedali mi, že do troch dní by sa to malo prejaviť a bolesť by mala ustúpiť. Neviem, koľkopercentný som teraz - presilovku sa nebojím hrať, mám obavy o plnenie defenzívnych úloh," povedal obranca

Pripustil, že sa jeho zranenie môže aj zhoršiť, pokiaľ nastane nešťastná situácia v dueli: "Môže sa to aj utrhnúť, a potom by som bol na ďalšiu polsezónu mimo. Uvažujeme aj o mojej limitovanej úlohe v zápase, všetko bude jasnejšie zajtra."

Tréner Hanlon naďalej necháva rozhodnutie na hráčovi. Pokiaľ Višňovský hrať nemôže, doplní pred zápasom súpisku o stredného útočníka Martina Cibáka.

"Je to v tejto chvíli Ľubo alebo Martin. Pokiaľ by Ľubo hral, kvalita tímu sa zvýši, ale stále máme dosť hokejistov v ofenzíve, ktorí dokážu skórovať," naznačil Hanlon to, že s Višňovským ráta skôr ako s "palebnou silou" v útočnej tretine než obrancom sústrediacim sa na defenzívne úlohy.

To navodzuje dojem, že by ho mohol posielať iba na presilovky. "Najprv by sme ho nasadili do presilovky a jeho ďalšie úlohy by záviseli od toho, ako by sa cítil na ľade," dodal Kanaďan, ktorý zatiaľ ani nebude hľadať k Višňovskému partnera do defenzívy.

Slováci odohrajú svoje posledné skupinové stretnutie o 20.15 v utorok, postup oboch tímov do osemfinálovej fázy je už spečatený, dôležitou otázkou zostáva pred zápasom len to, koľko bodov si zo skupiny do ďalšej časti ponesú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»O Višňovskom sa rozhodne v utorok, rameno stále bolí