O českého obrancu Ruttu sa zaujíma viacero tímov z NHL

Jan Rutta (vpravo).
Jan Rutta (vpravo). (Autor: TASR/AP)
SITA|20. máj 2017 o 07:39

Ešte pred MS sa v ruských médiách objavili špekulácie, že Rutta môže posilniť klub KHL.

PRAHA. Český ofenzívny obranca Jan Rutta upútal pozornosť svojimi výkonmi na 81. hokejových majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku a ocitol sa v hľadáčiku viacerých organizácii NHL.

Obranca Chomutova sa už počas sezóny prezentoval dobrou formou, ktorá vyvrcholila práve na svetovom šampionáte a dohoda s jedným z tímov NHL je údajne na spadnutie.

"Sledujte Jana Ruttu. Jeden z najlepších českých ofenzívnych obrancov dostáva ponuky z NHL," napísal na twitteri už skôr počas šampionátu uznávaný agent Allan Walsh.

V prvej časti majstrovstiev sa najhlasnejšie hovorilo o záujme Caroliny, najnovšie informácie 26-ročného zadáka spájajú s Edmontonom a Calgary.

"Rutta je naozaj žiadaný. Edmonton je jedným z kanadských klubov, ktoré sa oňho zaujímajú, ale nemyslím si, že by mu už dali konkrétnu ponuku," napísal uznávaný novinár Darren Dreger z televíznej stanice TSN.

O služby rodáka z Písku by sa tiež mohli zaujímať aj Chicago Blackhawks a Columbus Blue Jackets, pričom Columbus monitoruje viacero európskych obrancov.

Ešte pred MS 2017 sa v ruských médiách objavili špekulácie, že Rutta môže posilniť popredný klub nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Kde napokon povedú ďalšie kroky českého hokejistu, momentálne nie je známe. Je však viac ako jasné, že Piráti Chomutov prídu o svojho kľúčového obrancu. Informácie uverejnil portál hokej.cz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O českého obrancu Ruttu sa zaujíma viacero tímov z NHL