Nováčik z Prešova si trúfa, tajný cieľ do 6. miesta

SITA|15. júl 2008 o 20:20

PREŠOV 15. júla (SITA) - Futbalisti 1. FC Tatran Prešov sa do najvyššej slovenskej súťaže vracajú po šiestich rokoch. Prešovčania vyhrali prvú ligu s rekordným dvadsaťdvabodovým náskokom a v Corgoň lige ...

PREŠOV 15. júla (SITA) - Futbalisti 1. FC Tatran Prešov sa do najvyššej slovenskej súťaže vracajú po šiestich rokoch. Prešovčania vyhrali prvú ligu s rekordným dvadsaťdvabodovým náskokom a v Corgoň lige 2008/2009 hodlajú hrať dôstojnú rolu.

Zeleno-bieli odštartovali prípravu na novú sezónu jedenásteho júna. Domáci prípravný blok trval päť dní. Potom mužstvo odišlo na kondičné sústredenie do Vysokých Tatier. V kúpeľoch Nový Smokovec sa počas ďalších piatich dní venovalo výhradne kondičnej a silovej stránke. Osemdňové herné sústredenie absolvovali Šarišania na Morave.

Prešovčania odohrali celkovo sedem prípravných stretnutí, ani v jednom neprehrali. Prievidzu zdolali 3:0, MFK Košice "B" 1:0, Diósgyör 2:1, 1. FC Slovácko 2:1, Zlín 1:0, remizovali s Rimavskou Sobotou 1:1 a v Olomouci 2:2.

"V tomto mužstve nikdy nebol problém s tréningovým procesom," podčiarkol v úvode utorkovej tlačovej besedy tréner 1. FC Tatran Prešov Roman Pivarník a ďalej pokračoval: "Celú letnú prípravu na Corgoň ligu zvládlo mužstvo koncentrovane, s maximálnym odhodlaním a zodpovedným prístupom. Týka sa to kondičného sústredenia vo Vysokých Tatrách i herného pobytu v Luhačoviciach, odkiaľ sme vyrážali sa súpermi. Obe sa vydarili. Na Morave sme hrali s tromi silnými ligovými súpermi."

Výsledky 1. FC Tatran Prešov v príprave sú sľubné. "To je fakt. Ťažko však odhadnúť ako dokážeme pôsobiť v najvyššej súťaži," upozorňuje prešovský tréner. "Samozrejme, v rámci našich možností chceme dosiahnuť maximum. Čas ukáže, na čo skutočne máme. V mužstve sa bavíme predovšetkým o pozitívnych veciach. Nehovoríme o záchrane, ale bavíme sa o umiestnení okolo ôsmeho, deviateho miesta v tabuľke. Naším tajným cieľom je skončiť do šiesteho miesta."

K naplneniu ambícií nováčika by mali dopomôcť aj príchody skúsených futbalistov. "Po Miroslavovi Poliačekovi zo Slovana Bratislava, s ktorým sme uzavreli zmluvu na dva a pol roka, sme získali Mareka Penksu z Dynama Drážďany (kontrakt na dva roky), s Alešom Piklom zo Sparty Krč sme sa dohodli na ročnom kontrakte s ročnou opciou. Brankár Juraj Baláž, nitriansky odchovanec, vracajúci sa z Česka, sa nám upísal na tri roky," informoval športový riaditeľ 1. FC Tatran Erik Bogdanovský. "Čo sa týka odchodov, nik od nás zatiaľ neprestupuje. Všetkých hráčov, s výnimkou novica Pikla máme dlhodobo uviazaných."

Prešovčania majú ročný kalendárny rozpočet 57 miliónov slovenských korún (1,892 mil. €). Ako povedal generálny riaditeľ 1. FC Tatran Prešov Jozef Petrík, v budúcom roku určite prekročí hranicu šesťdesiatich miliónov (1,992 mil. €).


Súčasný hráčsky káder 1. FC Tatran Prešov:

Brankári: Miloš Buchta, Juraj Baláž, Jozef Talian

Obrancovia: Michal Piter-Bučko, Aleš Pikl, David Čep, Tomáš Josl, Louis Cleber Rodrigues, Martin Baran, Ján Novák st.

Stredopoliari: Jiří Krohmer, Peter Katona, Jaroslav Prekop, Ján Šafranko, Miroslav Poliaček, Marek Penksa, Pavol Cicman, Ján Papaj, Petr Kobylík, Peter Zahradník

Útočníci: Ľuboš Belejík, Tomáš Kaplan, Erik Takáč, Matúš Pekár


Nachádzate sa tu:
Domov