Northug vyhral 15 km klasicky

(Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2013 o 12:39

Nór Petter Northug sa vrátil do hry o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári v behu na lyžiach.

LAHTI. Najväčšia hviezda súčasného klasického lyžovania triumfovala v nedeľňajších pretekoch na 15 km klasicky s intervalovým štartom v Lahti. Northug zvíťazil suverénne, pred Kazachom Alexejom Poltoraninom mal v cieli náskok 31,7 sekundy.

Tretí skončil ďalší Nór Martin Johnsrud Sundby. V nedeľu v Lahti neštartoval líder Svetového pohára Dario Cologna zo Švajčiarska, ktorý zo severu Európy odcestoval pre zdravotné problémy domov. V celkovom poradí má na svojom konte 1173 bodov, druhý Rus Alexander Legkov po nedeľňajšom 8. mieste zaostáva o 109 bodov. Northug má na svojom konte 1050. Slovensko v mužských pretekoch v Lahti nemalo zastúpenie.

"Už včera som sa v šprinte cítil dobre, urobil som však v taktických pretekoch chybu. Dnes mi išli skvele lyže, išiel som si svoje tempo. Preteky s intervalovým štartom ma bavia viac ako s hromadným, keďže sa nemusí až tak taktizovať a každý ide sám za seba," povedal v prvej reakcii pre Eurosport Northug, ktorý sa v nedeľu radoval zo 16. prvenstva v pretekoch SP v kariére a štvrtého v tejto sezóne.

Výsledky - preteky SP v behu na lyžiach v Lahti:

Muži - 15 km klasicky s intervalovým štartom: 1. Petter Northug (Nór.) 34:35,6, 2. Alexej Poltoranin (Kaz.) +31,7, 3. Martin Johnsrud Sundby (Nór.) +35,1, 4. Lukáš Bauer (ČR) +43,0, 5. Tobias Angerer (Nem.) +51,1, 6. Dietmar Noeckler (Tal.) +54,3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Northug vyhral 15 km klasicky