Norimberg s Mintálom v základe rozdrvil Herthu,

Sportnet|17. okt 2009 o 17:36

V sobotňajšom programe 10. kola nemeckej futbalovej bundesligy sa predstavili aj slovenskí legionári Marek Mintál a Miroslav Karhan, ktorí odohrali celé zápasy.

BERLÍN. V šlágri 9. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže medzi priebežným lídrom a druhým tímom bundesligovej tabuľky medzi Leverkusenom a Hamburgom sa zrodilo bezgólová remíza.

Na štadióne HSH Nordbank Arena v Hamburgu sa nepresadil ani jeden z dvojice tímov a body si preto zúčastnené mužstvá rozdelili. Leverkusen zostáva aj naďalej lídrom bundesligovej tabuľky, keď má na svojom konte 21 bodov, druhý Hamburg má rovnaký počet bodov.

Úradujúci nemecký futbalový vicemajster Bayern Mníchov si na svoje konto pripísal v sobotu iba 4. víťazstvo v aktuálnej sezóne, keď zvíťazil na ihrisku Freiburgu 2:1. Hostia vyhrávali už 2:0, v 90. min znížil na konečný rozdiel jediného gólu Reisinger.

Karhanov Mainz trochu prekvapujúco prehral na pôde Kolína 0:1, keď o osude duelu rozhodol svojím gólom v 42. min Novakovič. Pre Kolínčanov to bol ešte iba druhý trojbodový triumf v sezóne. Naopak, darilo sa Norimbergu s Marekom Mintálom v zostave, ktorý pred domácimi tribúnami zvíťazil nad Herthou Berlín hladko 3:0.

V súboji posledného mužstva bundesligovej tabuľky s predposledným si teda potrebné tri body pripísali domáci futbalisti. Nezaváhali ani momentálne tretí a štvrtý tím tabuľky Schalke, resp. Werder Brémy. Schalke si poradilo so Stuttgartom 2:1, Brémy na vlastnej pôde zdolali Hoffenheim 2:0.

Výsledky sobotňajších stretnutí 9. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže - I. bundesligy:

Hamburg - Bayer Leverkusen 0:0

Eintracht Frankfurt - Hannover 2:1 (1:0)

Góly: 24. Liberopoulos, 74. Meier - 68. Štajner

FC Kolín - Mainz 1:0 (1:0)

Gól: 42. M. Novakovič

Miroslav Karhan (Mainz) odohral celé stretnutie

1. FC Norimberg - Hertha Berlín 3:0 (2:0)

Góly: 26. a 60. Bunjaku, 18. Gygax

Marek Mintál (Norimberg) odohral celý duel

Freiburg - Bayern Mníchov 1:2 (0:1)

Góly: 90. Reisinger - 42. Müller, 68. Du-Ri Cha (vl.)

VfB Stuttgart - Schalke 04 1:2 (0:1)

Góly: 73. Cacau - 24. Rakitič, 76. Kurányi

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:0 (2:0)

Góly: 18. C. Pizarro, 22. Mertesacker

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Norimberg s Mintálom v základe rozdrvil Herthu,