Zastaví Mbappé či Modrič sériu Ronalda a Messiho?

Luka Modrič (vľavo) a Kylian Mbappé.
Luka Modrič (vľavo) a Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. júl 2018 o 19:14

FIFA zverejnila nomináciu na ocenenie pre najlepšieho hráča.

ZÜRICH. Kylian Mbappé a Luka Modrič sú najvážnejší súperi Cristiana Ronalda a Lionela Messiho v boji o ocenenie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre najlepšieho hráča.

Portugalčan s Argentínčanom dominujú v ankete dekádu, no Francúz a Chorvát zažiarili na uplynulých majstrovstvách sveta v Rusku.

Modrič bol kapitán chorvátskej reprezentácie, ktorá vybojovala striebro.

Z víťazného francúzskeho tímu sú v desaťčlennej nominácii, ktorú FIFA zverejnila v utorok, okrem Mbappého aj Antoine Griezmann a Raphael Varane.

Bronzové Belgicko zastupujú Kevin De Bruyne a Eden Hazard, šancu na trofej majú aj Angličan a najlepší strelec MS 2018 Harry Kane s Egypťanom Mohamedom Salahom.

Víťaza vyhlásia na galavečere 24. septembra v Londýne.

O výsledku rozhodnú hlasy trénerov a kapitánov národných mužstiev, ako aj fanúšikov a predstaviteľov médií vo všetkých 211 členských krajinách FIFA.

Najlepšia hráčka takisto vzíde z desiatky kandidátok: Lucy Bronzeová (Angl.), Pernille Harderová (Dán.), Ada Hegerbergová (Nór.), Amandine Henryová (Fr.), Sam Kerrová (Aus.), Saki Kumagaiová (Jap.), Dzsenifer Marozsanová (Nem.), Marta (Braz.), Megan Rapinoeová (USA), Wendie Renardová (Fr.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Zastaví Mbappé či Modrič sériu Ronalda a Messiho?