Niederreiter sa vyhol arbitráži, s Minnesotou podpísal päťročný kontrakt

Nino Niederreiter (vpravo) si bude aj naďalej obliekať dres Minnesoty Wild.
Nino Niederreiter (vpravo) si bude aj naďalej obliekať dres Minnesoty Wild. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. júl 2017 o 08:35

Švajčiar počas trvania zmluvy zarobí 26,25 milióna dolárov.

ST. PAUL. Švajčiarsky hokejista Nino Niederreiter a klub NHL Minnesota Wild sa podpisom novej zmluvy vyhli arbitráži. Naplánovaná bola na 3. augusta.

Päťročný kontrakt vynesie dvadsaťštyriročnému útočníkovi celkovo 26,25 milióna dolárov. V priemere tak zarobí 5,25 milióna USD za sezónu.

57

bodov zaznamenal Nino Niederreiter v uplynulej sezóne NHL. Dal 25 gólov, pridal 32 asistencií.

Niederreiter, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, si v minulom ročníku utvoril kariérne maximá v počte gólov (25) aj kanadských bodov (57), k tomu si pripísal i sedemnásť plusových bodov.

Bol iba jedným zo štyroch hráčov Wild s plným počtom odohraných zápasov v minulej sezóne.Bolo jasné, že si oproti predošlej zmluve platovo polepší. Doteraz zarábal ročne v priemere 2,667 milióna dolárov.

"Nino v uplynulých sezónach odviedol pre náš klub veľa a sme veľmi radi, že zostáva. Vyrástol v ofenzívneho lídra mužstva, jeho strela a práca pred bránkou sú pre nás neoceniteľné. Keď k tomu prirátame jeho osobnosť, fanúšikov isto poteší jeho zotrvanie," povedal generálny manažér Wild Chuck Fletcher.

Technicky zručného krídelníka získali Wild pred štyrmi rokmi z New Yorku Islanders výmenou za Cala Clutterbucka a voľbu v treťom kole draftu.

Minnesote zostáva podpísať ešte dvoch obmedzených voľných hráčov - útočníkov Mikaela Granlunda a Marcusa Foligna.

Informovala o tom agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Niederreiter sa vyhol arbitráži, s Minnesotou podpísal päťročný kontrakt