Niekedy nestačí byť lepším tímom, dôležité bude zvíťaziť

Jakub Grič (vpravo) verí, že Michalovciam sa prvýkrát podarí vyhrať nad Ružomberkom.
Jakub Grič (vpravo) verí, že Michalovciam sa prvýkrát podarí vyhrať nad Ružomberkom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|29. sep 2018 o 00:00

Podarí sa michalovským futbalistom prvýkrát v lige zdolať Ružomberok?

MICHALOVCE. Takmer po mesačnej odmlke (presne po 28 dňoch) sa pred vlastnými fanúšikmi predstavia prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce.

Tí majú za sebou minisériu troch zápasov v rade na súperových trávnikoch (najprv hrali pohár v Námestove, potom v lige dvakrát pod Zoborom proti Seredi a Nitre).

K Laborcu dnes o 19. hodine pricestuje nie veľmi obľúbený protivník žlto-modrých MFK Ružomberok, ktorý ešte na najvyššej úrovni nedokázali zdolať a získali s ním iba jeden bod.

Jednoduchý recept

Každá negatívna séria sa však raz musí skončiť, a tak ako Zlaté Moravce či Nitra nedávno premiérovo vo Fortuna lige našli recept na Michalovčanov, môžu Michalovčania prelomiť smolu s Ružomberčanmi.

„Neviem povedať, prečo sa nám s nimi nedarí. Niekoľko súbojov s Liptákmi sme mali rozohraných veľmi dobre, ale úspešnejšie z nich vzišli oni. Je už načase ich prvýkrát zdolať a dúfam, že sa tak stane dnes. Recept na víťazstvo je jednoduchý - dať o jeden gól viac ako súper,“ vyjadril sa defenzívny štít východniarov Jakub Grič.

MFK, v kádri ktorého je aj michalovský odchovanec Dominik Kunca, ťahá štvorzápasovú šnúru bez prehry a v tabuľke figuruje na výbornom treťom mieste.

„Ružomberok má kvalitný tím, jeho hráči sú silní na lopte. Ale to sme aj my, preto verím, že ich prevýšime aj v iných činnostiach. Najdôležitejšie však bude získať tri body. Niekedy nestačí byť lepším tímom, o tom sme sa v tejto sezóne presvedčili už viackrát.“

Majú na vyššie priečky

V metropole Zemplína sa tak predstaví súper, ktorý je v úplne inom psychickom rozpoložení.

Zverencom trénera Antona Šoltisa sa stále výsledkovo nedarí, čo potvrdili aj posledné dve porážky v Nitre.

Nad Sereďou aj domácim mužstvom tam viedli, ale v oboch prípadoch napokon vyšli naprázdno.

„Čo bolo, bolo, už to nezmeníme. Musíme tie prehry hodiť za hlavu. Pred nami je nový zápas, na ktorý sa usilovne pripravujeme od začiatku týždňa. Som presvedčený, že už čoskoro sa karta obráti a začneme bodovať pravidelne, lebo hrou za súpermi rozhodne nezaostávame. Všetci vieme, že máme na lepšie umiestnenie, len už musíme začať vyhrávať,“ pokračoval 22-ročný Grič, ktorý sa do MFK Zemplín vrátil v lete po polročnom hosťovaní v poľskom Nowom Saczi.

Proti Liptákom by mal byť trénerom k dispozícii aj Peter Kavka, ktorý pred týždňom v Nitre nedohral pre bolesti kolena.

Mimo hry sú zranení Hovhannes Harutyunyan a Denis Petro či rekonvalescenti Gerard Bieszczad a Stanislav Danko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Niekedy nestačí byť lepším tímom, dôležité bude zvíťaziť