NHL: Vladimír Mihálik cíti šancu na prvý tím

SITA|29. sep 2008 o 20:11

Robustný slovenský obranca Vladimír Mihálik je počas svojho pôsobenia v zámorí zatiaľ najbližšie k tomu, aby nastúpil na svoj premiérový zápas v NHL.

BRATISLAVA. Spolu s tímom Tampa Bay Lightning je práve na európskom turné, vrcholom ktorého budú dve stretnutia základnej časti profiligy v Prahe proti New York Rangers.

Ešte predtým však s veľkou pravdepodobnosťou vykorčuľuje aj na slovenský ľad, v utorok totiž "blesky" nastúpia v bratislavskej Samsung Aréne proti úradujúcemu domácemu šampiónovi Slovanu Bratislava.

Mihálika budú povzbudzovať v hľadisku rodina a priatelia

"Pre mňa to bude určite niečo nové, zaujímavé. Ďalší chalani v kabíne to však až tak neberú. Ja nastúpim proti chlapcom, s ktorými som niekedy v minulosti hrával. V hľadisku budem mať aj podporu rodiny a priateľov z východného Slovenska, a aj preto to pre mňa bude v utorok špeciálny zápas. Bude to pre mňa motivácia navyše," prezradil 21-ročný Mihálik, ktorý sa do zámorského hokeja dostal draftom v roku 2005 z 30. miesta.

Prešovský rodák po troch sezónach v nižších súťažiach by sa rád pozrel aj do "najvyššieho poschodia" zámorského hokeja - NHL. "Je to tak. Teraz mám veľkú šancu preraziť. Je to pre mňa nová vec, keď som ešte tesne pred štartom súťaže v príprave s prvým tímom. Zatiaľ som teda so štartom sezóny spokojný, veľmi dobre sa to rozbehlo. Dúfam, že to dotiahnem až do prvého tímu a budem dostávať aj šancu na ľade. Zostalo nás už len sedem obrancov. Dostal som v mužstve svoje úlohy, čistiť to pred bránkou a v rohoch. Na európskom turné je veľká príležitosť ukázať sa a zabojovať o dôveru trénera," dodal Vladimír Mihálik.


Nachádzate sa tu:
Domov