Černák je o krok bližšie k finále. Čech Palát bol opäť hrdinom

Ondřej Palát.
Ondřej Palát. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. jún 2022 o 05:00

Tampa Bay Lightning s Erikom Černákom zvíťazila v zápase číslo 5.

NHL - finále Západnej konferencie, 5. zápas

New York Rangers - Tampa Bay 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 31. R. Lindgren – 38. Sergačov, 59. Palát (Sergačov, Hedman), 60. Hagel (Kučerov)

Brankári: Šesťorkin 24/26 - Vasilevskij 24/25

/Erik Černák odohral 22 minút a 11 sekúnd, mal plusový bod, strelu na bránu, štyri hity a dve zblokované strely/

Stav série: 3:2 pre Tampu Bay.

NEW YORK. Finále Východnej konferencie sa za vyrovnaného stavu vrátilo do New Yorku. Domácim "jazdcom" sa tam v play off darí oveľa viac ako vonku.

Zápas číslo 5 začal hrou z jednej strany na druhú. Oba tímy mali mnoho šancí, ale mnohé z nich nedospeli k streleckému zakončeniu a v prvej tretine ani jedna ku gólu.

Prvý zásah prišiel až tesne po polovici zápasu. Na ľade sa nachádzal prvý útok Tampy a štvrtý útok New Yorku. Nahodený puk si z mantinelu zobral obranca domácich Ryan Lindgren. Z veľkého uhla vystrelil a prekonal Vasilevského v bráne. Ten opäť inkasoval nad vyrážačku, kde dostáva najviac gólov.

Tampe Bay sa podarilo vyrovnať ešte v druhej tretine. Ich presný zásah bol mierne podobný gólu New Yorku. Obranca Sergačov si zobral puk z mantinelu, potiahol ho do stredu a cez množstvo hráčov vystrelil. Igor Šesťorkin puk nevidel a krajan ho touto strelou od modrej prekonal.

Vyrovnaný zápas pokračoval aj v tretej tretine. Tímy si striedali šance, ale Vasilevskij a Šesťorkin v bráne predvádzali výborné výkony.

Všetko spelo k tomu, že zápas dôjde do predĺženia. Rozhodnutie ale prišlo minútu a 50 sekúnd do konca. Nahodenie Sergačova tečoval pred bránou Ondřej Palát.

Čech rozhodol aj zápas číslo 3. V ňom strelil víťazný gól len 42 sekúnd do konca. Stal sa prvým hráčom v histórii play off NHL, ktorému sa podarilo streliť dva víťazné góly v rámci posledných dvoch minút zápasu.

V prebiehajúcom play off má na konte už osem gólov a 14 bodov v 16 zápasoch.

Vedenie potvrdil Hagel gólom do prázdnej brány. Po záverečnej siréne sa na ľade strhla mela a hráči oboch tímov sa pustili do bitky.

Tampa vedie 3:2 na zápasy a postup do finále bude môcť spečatiť doma v noci zo soboty na nedeľu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák je o krok bližšie k finále. Čech Palát bol opäť hrdinom