Edmonton neprehrával len 11 sekúnd. Tatar dosiahol veľký míľnik

Radosť hráčov Montreal Canadiens.
Radosť hráčov Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. apr 2021 o 08:45 (aktualizované 22. apr 2021 o 09:30)

Slovák si pripísal 200. asistenciu v NHL.

EDMONTON. Edmonton nezačal domáci súboj v NHL s Montrealom podľa predstáv, keď inkasoval 29 sekúnd pred koncom prvej tretiny.

Osud zápasu tak zobral do svojich rúk líder tímu Connor McDavid a šikovným spôsobom vyrovnal. Tím sa radoval, veril v obrat.

Úsmevy na tvárach domácich hokejistov ale vydržali mimoriadne krátko. Hneď po buly si v strednom pásme vymenili puky Tomáš Tatar a John Anderson, kanadský krídelník vnikol do pásma a vrátil vedenie Montrealu. Následne hostia pridali ďalšie dva góly.

Edmonton od otvorenia skóre neprehrával iba jedenásť sekúnd. V zápase podľahol Montrealu 3:4, keď stav len znižoval dvomi gólmi v záverečných minútach.

Anderson sa stal s dvomi gólmi hviezdou zápasu, domáci Connor McDavid (EDM) s gólom a dvomi asistenciami druhou. Treťou hviezdou duelu sa stal kapitán Montrealu Shea Weber.

Canadiens si triumfom poistili priebežné štvrté postupové miesto v Severnej divízii, pred piatym Calgary majú náskok ôsmich bodov a zápas k dobru.

Slovenský útočník Tomáš Tatar bol pri väčšine gólov svojho tímu. Asistoval na oba zásahy Andersona a na ľade bol aj pri presilovkovom zásahu Tylera Toffoliho. Predchádzajúce štyri stretnutia pritom nebodoval.

Druhá asistencia bola pre Tatara navyše dvestá v kariére. Stal sa len pätnástym slovenským hokejistom, ktorý v NHL nazbieral 200 asistencií v základnej časti.

Tridsaťročný krídelník potreboval na dosiahnutie tejto méty 618 zápasov, v ktorých nazbieral 376 bodov.

Najbližšie môže Tatar dostihnúť bývalého obrancu Róberta Švehlu, ktorý je na 14. mieste s 267 asistenciami.

Na čele poradia slovenských rodákov je v tejto štatistike Stan Mikita (926) pred Petrom Šťastným (789) a Mariánom Hossom (609).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton neprehrával len 11 sekúnd. Tatar dosiahol veľký míľnik