NHL: Pánik by mal debutovať po boku Hossu a Toewsa

Zámorská kariéra Richarda Pánika (vpravo) bola v poslednom období skôr o pádoch ako vzostupoch. Naštartuje sa k zlepšeným výkonom na scéne NHL v novom klube z Chicaga?
Zámorská kariéra Richarda Pánika (vpravo) bola v poslednom období skôr o pádoch ako vzostupoch. Naštartuje sa k zlepšeným výkonom na scéne NHL v novom klube z Chicaga? (Autor: SITA/AP)
TASR|5. jan 2016 o 10:23

Podľa trénera Joela Quennevilla by Pánik mohol pomôcť tímu na ľavom krídle, problémovom poste tímu Blackhawks.

CHICAGO. Slovenský hokejista Richard Pánik by mal debutovať v zostave Chicaga Blackhawks v noci na stredu, keď úradujúci šampión NHL nastúpi na ľade Pittsburghu.

Podľa TSN by sa 24-ročný krídelník mal predstaviť v prvom elitnom útoku "jastrabov" po boku kapitána Jonathana Toewsa a krajana Mariána Hossu.

Obhajca titulu získal Pánika z Toronta, keď za neho obetoval iného útočníka Jeremyho Morina.

Maple Leafs v tejto sezóne nedali slovenskému reprezentantovi šancu v NHL a z tréningového kempu ho poslali na farmu Toronto Marlies, kde v nižšej súťaži AHL odohral 33 duelov s bilanciou 9 gólov a 16 asistencií.

Podľa trénera Joela Quennevilla by Pánik mohol pomôcť tímu na ľavom krídle, problémovom poste, ktorý zostal oslabený po odchodoch Patricka Sharpa, Brandona Saada a Krisa Versteega.

Kouč už na tejto pozícii skúšal v prvom útoku fínskeho mladíka Teuva Teräväinena, letnú posilu z Dallasu Ryana Garbutta, upadujúceho Bryana Bickella či Slováka Marka Daňa, ktorý momentálne hrá na farme v Rockforde.

Ani jeden z nich sa ale na danom poste príliš neosvedčil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Pánik by mal debutovať po boku Hossu a Toewsa