Tampa si chráni Černáka, nový klub NHL si ho nemôže vybrať

Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. júl 2021 o 17:42

V drafte bude k dispozícii deväť Slovákov.

NEW YORK. Úradujúci víťaz Stanleyho pohára Tampa Bay Lightning zaradil slovenského hokejistu Erika Černáka na zoznam hráčov, z ktorého si pri expanznom drafte nemôže vyberať nový klub NHL Seattle Kraken.

Dvadsaťštyriročný obranca je jediný Slovák na chránenej listine, ďalší jeho krajania budú v stredu o 2.00 SELČ k dispozícii. Profiliga zverejnila menoslovy dostupných i chránených hráčov na svojom oficiálnom webe.

Zoznam nechránených Slovákov:

Brankár: Jaroslav Halák (Boston)

Obrancovia: Andrej Sekera (Dallas), Christián Jaroš (San Jose) a Zdeno Chára (Washington)

Útočníci: Tomáš Tatar (Montreal), Marián Studenič (New Jersey), Peter Cehlárik (Boston), Richard Pánik (New York Islanders) a Marko Daňo (Winnipeg)

Seattle si bude vyberať od 30 tímov. Výnimkou je klub z Las Vegas, ktorý si rovnakým procesom prešiel v roku 2017. Práve v organizácii Golden Knights pôsobí slovenský útočník Tomáš Jurčo.

Tento rok mohli účastníci súťaže chrániť siedmich útočníkov, troch obrancov a jedného brankára alebo ôsmich korčuliarov.

Medzi najväčšie hviezdy, ktoré môžu zamieriť na severozápad USA, patria útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu, brankár Montrealu Carey Price či kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa si chráni Černáka, nový klub NHL si ho nemôže vybrať