Inkasoval z prvej strely spoza brány. Brankár Arizony zažil príšerný zápas

Darcy Kuemper.
Darcy Kuemper. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. apr 2021 o 09:15

Skóre sa menilo po 17 sekundách.

SAN JOSÉ. Fanúšikovia tímu Arizona Coyotes by sa museli dlho rozpamätávať, kedy mal ich obľúbený tím tak zlý vstup do zápasu.

Na ľade San José Sharks sa hralo len sedemnásť sekúnd, aj to väčšinou popri mantineli, no domáci sa aj tak dostali do vedenia.

Skúsený 30-ročný brankár Darcy Kuemper za bránou zle rozohral, puk sa odrazil od jeho spoluhráča a hoci sa Kuemper snažil signalizovať, kde sa puk nachádza, ako prvý naň reagoval útočník Noeh Gregor.

Aj keď bol puk za bránkovou čiarou, jeho strela skončila gólom. Do siete sa odrazila práve od brankára.

Zlý deň pre Kuempera pokračoval, už v tretej minúte inkasoval opäť, keď ho od modrej čiary prestrelil Brent Burns.

Ani úvod druhého dejstva nebol podľa predstáv hostí. Už po minúte a 54 sekundách ho prekonal Logan Couture a Erik Karlsson v tretej minúte druhej tretiny poslal Kuempera definitívne na striedačku.

Kanadský brankár mal v zápase len šesť úspešných zákrokov, inkasoval štyrikrát.

Arizona sa ešte dokázala vrátiť do zápasu. Michael Bunting, Clayton Keller a Jakob Chychrun zdramatizovali priebeh a dostali hostí na rozdiel jediného gólu.

Pokoj na domáce hokejky vniesol svojím prvým gólom v NHL Alexander Barabanov a hoci Chychrun druhým gólom ešte raz znížil na 5:4, Evander Kane pridal po troch asistenciách aj gól do prázdnej brány.

Pre San José to znamenalo ukončenie osemzápasovej série prehier.

Domáci brankár Josef Kořenář dochytal zápas s úspešnosťou zákrokov na úrovni 84 percent, pri štyroch inkasovaných góloch predviedol 21 zákrokov.

Jeho český kolega Tomáš Hertl sa blysol dvomi asistenciami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Inkasoval z prvej strely spoza brány. Brankár Arizony zažil príšerný zápas