Brankár Bostonu vystrašil spoluhráčov. Tí na neho zo striedačky kričali

Fínsky brankár Bostonu Tuukka Rask.
Fínsky brankár Bostonu Tuukka Rask. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|11. feb 2021 o 09:55

Tuukka Rask to bral s úsmevom.

BRATISLAVA. Do konca riadneho hracieho času zostávalo niečo vyše minúty. Skóre zápasu medzi New Yorkom Rangers a Bostonom bolo vyrovnané 2:2, a tak obaja tréneri už chystali taktiku na predĺženie.

Nechýbalo však veľa a nemuselo k nemu vôbec dôjsť. 

Brankár Bostonu Tuukka Rask sa totiž počas hry vybral na striedačku, aby za neho mohol na ľad naskočiť šiesty korčuliar. Skúsený fínsky gólman sa totiž domnieval, že jeho tím prehráva 1:2. 

Spoluhráč si myslel, že budú hrať presilovku

Akonáhle sa objavil pri striedačke, spoluhráči aj tréneri mu ukazovali, aby sa rýchlo vrátil do bránky. Napokon mal Rask šťastie, pretože hráči Bostonu držali puk na svojich hokejkách a neumožnili súperovi streliť ľahký gól. 

Jeden z lídrov Bostonu Brad Marchand po zápase priznal, že ho správanie Raska zaskočilo.

"Myslel som si, že budeme hrať presilovku, keď som ho videl ísť na striedačku. Bol som trochu zmätený, keď zase išiel späť. Našťastie súper túto možnosť nevyužil," povedal Marchand pre web NHL. 

Predviedol aj zákrok večera

Fínsky brankár bral situáciu s úsmevom. 

"Sme zábavný priemysel a fanúšikov sa snažíme pobaviť. Som si istý, že ľudia boli najskôr šokovaní, ale dúfam, že sa potom schuti zasmiali," uviedol Rask, pričom priznal, že skóre si skutočne poplietol. 

"Čakal som, že mi Cassidy (tréner Bostonu, pozn. red.) zamáva. Hovoril som si: Prečo to nerobí, zostáva minúta a pol? Rozhodol som sa, že pôjdem z bránky, keď budeme mať puk," približoval Rask.

Z omylu ho vyviedol až spoluhráč Charlie McAvoy, ktorý bol na kraji striedačky. "Myslím si, že to bol on, kto mi zakričal: Kámo, je 2:2," dodal Rask. 

Boston napokon zápas zvládol a aj vďaka 33 úspešným zákrokom fínskeho brankára vyhral 3:2 po predĺžení. Rask sa zaskvel najmä v druhej tretine.

Za nepriaznivého stavu 0:1 zneškodnil veľkú šancu švédskeho útočníka Miku Zibanejada a zakrátko jeho spoluhráč Chris Wagner v oslabení vyrovnal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Bostonu vystrašil spoluhráčov. Tí na neho zo striedačky kričali