V pozícii hlavného trénera sa predstaví po prvý raz. Floridu povedie Boughner

Bob Boughner sa stal trénerom hokejového tímu NHL Florida Panthers.
Bob Boughner sa stal trénerom hokejového tímu NHL Florida Panthers. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. jún 2017 o 07:54

Bob Boughner bol tímovým kolegom len o rok mladšieho Jaromíra Jágra v drese Pittsburghu, osobne pozná viacerých súčasných hráčov Panthers.

SUNRISE. Bob Boughner sa stal trénerom hokejového tímu NHL Florida Panthers.

Bývalý obranca šiestich klubov NHL, 46-ročný Boughner, predchádzajúce tri sezóny strávil ako asistent Petra DeBoera na lavičke San Jose Sharks a pred rokom sa tešil z postupu do finále bojov o Stanley pohár.

Presvedčil nás svojimi vedomosťami, ale aj zápalom a oddanosťou pre túto prácu. Má moderné videnie hokeja a je pripravený pracovať s mladými hráčmi.


Dale Tallon, generálny manažér Floridy

Predtým bol osem rokov koučom tímu Windsor v Ontario Hockey League a v sezónach 2008/2009 a 2009/2010 získal Memorial Cup. O rok neskôr bol asistentom v Columbuse v NHL.

V pozícii hlavného trénera sa predstaví po prvý raz. Stal sa pätnástym trénerom Panthers od vzniku klubu v roku 1993. Florida v práve skončenej sezóne 2016/2017 chýbala v play-off NHL.

"Presvedčil nás svojimi vedomosťami, ale aj zápalom a oddanosťou pre túto prácu. Má moderné videnie hokeja a je pripravený pracovať s mladými hráčmi. Myslím si, že je tou pravou osobou, ktorá nás privedie do boja o víťazstvo v Stanley Cupe," uviedol generálny manažér Floridy Dale Tallon.

Boughner bol svojho času tímovým kolegom len o rok mladšieho Jaromíra Jágra v drese Pittsburghu, osobne pozná viacerých súčasných hráčov Panthers.

"Aaron Ekblad je rovesníkom môjho syna, poznám ho odmala. V Columbuse som mal pod sebou Dereka MacKenzieho, v San Jose zasa Jamesa Reimera, z výberov do 18 rokov sú mi známi Mark Pysyk a Alex Petrovic. Florida celkovo má veľký potenciál mladých hráčov s možnosťami posúvať sa dopredu," uzavrel Boughner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V pozícii hlavného trénera sa predstaví po prvý raz. Floridu povedie Boughner