Z takmer 100 striel dostal iba jeden gól. Brankár Calgary sa stal hviezdou týždňa NHL

Jacob Markström v bránke Calgary Flames.
Jacob Markström v bránke Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. nov 2021 o 20:11

Medzi hviezdy týždňa sa dostali aj Batherson a Killorn.

NEW YORK. Jacob Markström z Calgary Flames, Drake Batherson z Ottawy Senators a Alex Killorn z Tampy Bay Lightning sa stali najlepšími hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL.

Švédsky brankár Markström pomohol Calgary k trom výhram z troch zápasov, pričom chytil 93 z 94 striel, ktoré smeroval na jeho bránku. Proti Pittsburgh (4:0) a Philadelphii (4:0) vychytal čisté kontá.

Za uplynulý týždeň tak mal priemer 0,33 inkasovaných gólov a 98,9 percenta úspešnosť zákrokov. Flames aj vďaka nemu natiahli víťaznú sériu na šesť duelov a dostali sa na čelo Západnej konferencie.

Tridsaťjedenročný brankár zaznamenal v šiestich stretnutiach prebiehajúcej sezóny tri shutouty s priemerom 1,33 gólu na zápas a 95,7 percenta úspešnosťou zákrokov.

Dvadsaťtriročný krídelník Batherson nazbieral v dvoch dueloch šesť bodov (3+3). Pri prehre s Washingtonom (5:7) zaznamenal svoj prvý hetrik v kariére a pridal aj asistenciu.

K výhre nad Dallasom (4:1) prispel dvoma gólovým nahrávkami. Batherson nazbieral v siedmich zápasoch sezóny osem bodov (4+4).

Tridsaťdvaročný krídelník Killorn nazbieral v troch stretnutiach šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. V prebiehajúcej sezóne strelil už šesť gólov a pridal tri asistencie.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Z takmer 100 striel dostal iba jeden gól. Brankár Calgary sa stal hviezdou týždňa NHL