Najhorší zápas v NHL? Černákovi sa absolútne nedarilo

Slovenský obranca Erik Černák (vpravo) v zápase proti Columbusu.
Slovenský obranca Erik Černák (vpravo) v zápase proti Columbusu. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. apr 2021 o 06:55 (aktualizované 26. apr 2021 o 08:41)

Mika Zibanejad strelil ďalší hetrik.

NEW YORK. Hokejisti Pittsburghu zvíťazili nad Bostonom futbalovým skóre 1:0 a vyšvihli sa na prvé miesto Východnej divízie NHL.

Ich štvrtý triumf za sebou zariadil v 45. minúte Jake Guentzel, tridsiatimi úspešnými zákrokmi sa blysol brankár Tristan Jarry. Pittsburgh figuruje na čele divízie o bod pred Washingtonom, ktorý má zápas k dobru.

Pre Jarryho to bol to prvý shutout v sezóne a šiesty v 90. zápase v profilige.

"Moji spoluhráči boli úžasní, v uplynulých zápasoch odviedli dobrú prácu pri blokovaní striel súpera. Hrali sme viac zozadu, ale vypracovali sme si aj dosť šancí," povedal Jarry pre nhl.com.

Brankár Tristan Jarry so spoluhráčom Mikeom Mathesonom.
Brankár Tristan Jarry so spoluhráčom Mikeom Mathesonom. (Autor: TASR/AP)

Černák bol pri všetkých inkasovaných góloch

Tampa Bay zdolala Columbus 4:3 po predĺžení, už v desiatej sekunde extračasu rozhodol o výhre obhajcu Stanleyho pohára švédsky zadák Victor Hedman.

Bol to druhý najrýchlejší gól v predĺžení v histórii klubu. Rekordér drží Mikael Andersson, ktorý 16. januára 1994 rozhodol duel s Winnipegom o sekundu skôr.

"Brayden mi to skvele posunul, mal som dosť času a priestoru zamieriť. Je to dobrý pocit," uviedol v rozhovore Hedman.

Jeho spoluhráč Erik Černák strávil na ľade 21:37 minúty a pripísal si tri mínusové body. V zápase základnej časti NHL sa mu to predtým nikdy nestalo. 

Proti Columbusu však už niečo podobné zažil. V sezóne 2018/2019 prehrala Tampa Bay sériu prvého kola play off 0:4 na zápasy, pričom v poslednom dueli dosiahol košický rodák takisto tri "mínusky". 

Švédsky útočník napodobnil Gáboríka 

K triumfu New Yorku Rangers nad Buffalom potiahol domácich útočník Mika Zibanejad, ktorý strelil tretí hetrik v sezóne. Tri trojgólové zápasy v drese Rangers v jednej sezóne dosiahol naposledy Marián Gáborík v ročníku 2020/2011.

"Pravdepodobne som mal v tejto sezóne aj lepšie zápasy ako tento, hoci som v nich nebodoval. Ale jednoducho som mal dnes šťastie v koncovke," povedal.

"Dôležití sú aj spoluhráči a tí moji sú skvelí. Keď mi prihrajú Alexis Lafreniere a Pavel Bučnevič, ja už len poprosím Boha, aby mi pomohol trafiť to do bránky," doplnil juniorský aj seniorský majster sveta v drese švédskej reprezentácie.

Kanadský útočník Claude Giroux strelil dva góly za 22 sekúnd v tretej tretine a pomohol Philadelphii Flyers zdolať New Jersey 4:3 po nájazdoch.

"Je to jeden z najkonkurencieschopnejších ľudí na svete. Je to skvelý líder a kapitán," uviedol o Girouxovi center Sean Couturier.

Pre "diablov" to bola desiata prehra po sebe, v ich zostave tentokrát chýbal slovenský krídelník Marián Studenič.

NHL - základná časť - 26. apríl:


Pittsburgh - Boston 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 45. Guentzel (Crosby, Dumoulin)

Brankári: Jarry - Swayman, strely na bránku: 29:30.

Tampa Bay – Columbus 4:3 pp (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Góly: 12. Palát (B. Point), 27. M. Joseph (B. Point, Palát), 43. Barre-Boulet (Palát, Hedman), 61. Hedman (B. Point) – 18. Grigorenko (Gavrikov, Lehtonen), 20. Robinson (Bjorkstrand, Domi), 41. Robinson (Domi, Bjorkstrand)

Brankári: Vasilevskij - Korpisalo (43. Merzlikinš), strely na bránku: 34:22.

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 21:37 min, zaznamenal tri mínusové body, dva "hity" a zblokoval dve strely súpera

Philadelphia – New Jersey 4:3 pp (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Góly: 12. Couturier (P. Myers, Provorov), 59. Giroux (J. van Riemsdyk, Voráček), 59. Giroux (J. van Riemsdyk, Voráček), rozh. nájazd K. Hayes – 5. M. McLeod (Bastian, Wood), 28. Wood (Bastian, Severson), 50. Zacha (Bratt, Hischier)

Brankári: Elliott - Blackwood, strely na bránku: 36:32.

New York Rangers – Buffalo 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)

Góly: 5. Zibanejad (Lafreniere, R. Lindgren), 13. Kakko (Fox, Chytil), 18. Zibanejad (Panarin, Fox), 23. Zibanejad (Bučnevič, Fox), 48. Kakko (Bučnevič, Jones), 60. Rooney (B. Howden) – 7. Skinner (C. Miller, Bryson), 35. Olofsson (S. Reinhart, Mittelstadt), 51. S. Reinhart (Dahlin, Tokarski)

Brankári: Šesťorkin - Tokarski, strely na bránku: 29:34.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najhorší zápas v NHL? Černákovi sa absolútne nedarilo