Montreal ovládol kanadskú divíziu, Bostonu sa postup vzdialil

Hokejisti Montrealu Canadiens sa tešia z postupu.
Hokejisti Montrealu Canadiens sa tešia z postupu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. jún 2021 o 06:45 (aktualizované 8. jún 2021 o 09:12)

Pozrite si výsledky play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Montrealu sa stali víťazmi Severnej divízie zámorskej NHL. Sériu proti Winnipegu ukončili v najkrajšom možnom termíne, pričom štvrtý zápas vyhrali na svojom ľade 3:2 po predĺžení. 

Víťazný gól strelil v 62. minúte kanadský útočník Tyler Toffoli, keď strieľal do odkrytej bránky po prihrávke nováčika Coleho Caufielda. 

"Jednoznačne je to jeden z najdôležitejších gólov v mojej kariére. V tejto sérii sme to zvládli na jednotku a mám presne ten pocit, že hráme ako jeden tím a obetujeme sa za druhého," citovali zámorské médiá Toffoliho.

Neprehrávali už skoro 438 minút

Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský útočník Tomáš Tatar vyhral v play off už siedmy zápas po sebe a v súboji o postup do celkového finále vyzve úspešnejšieho z dvojice Colorado a Las Vegas (stav série 2:2, pozn.). 

Je to ich najdlhšia víťazná séria v play off od roku 1993, keď uspeli v jedenástich dueloch za sebou a získali svoj doteraz posledný titul. "Sme nadšení z postupu, ale je pred nami ešte veľa práce," povedal brankár Price. 

Winnipeg sa stal len tretím tímom v histórii NHL, ktorý najskôr sériu v play off vyhral 4:0 na zápasy a následne ďalšiu rovnakým skóre prehral.

V sezóne 1992/1993 sa to stalo hráčom Buffala s kapitánom Patom LaFontainom a pred dvoma rokmi aj New Yorku Islanders. 

Winnipeg sa dokonca v celej sérii nedostal ani raz do vedenia.

"Jednoducho sme nedokázali ani raz streliť prvý gól. Proti ich kvalitnej defenzíve sme sa ťažko presadzovali. Musíme uznať kvalitu súpera, hrajú v skvelej fazóne," tvrdí kapitán tímu Blake Wheeler.

Montreal neprehrával od štvrtého zápasu série s Torontom. Odvtedy ubehlo 437 minút a 53 sekúnd a je to druhá najdlhšia séria v play off, dlhšiu dosiahli práve hráči Canadiens v roku 1960 (488 minút a 38 sekúnd).

Boston doplatil na vylúčenia 

Vo Východnej divízii majú blízko k postupu hráči New Yorku Islanders. Proti favorizovanému Bostonu sa totiž ujali vedenia 3:2 na zápasy.

V piatom dueli v zaplnenej TD Garden zvíťazili 5:4, pričom sa v ich farbách presadili takmer všetci ofenzívni lídri na čele s Mathewom Barzalom či Brockom Nelsonom. Kľúčom k úspechu boli tri využité presilovky.

Rozhodujúci gól Brocka Nelsona.

"Mám pocit, že v presilovkách sme v tomto play off konzistentní a v mnohých zápasoch nám veľmi pomohli," myslí si Barzal.

Bostonu nepomohli ani tri góly českých Davidov - Pastrňáka a Krejčího. Domáci mali v tretej časti jasnú prevahu, vyhrali ju na strely 18:3, ale skóre nevyrovnali.

"Tlačili sme a prial by som si, aby sme mali ešte päť, desať minút na vyrovnanie. Boli sme lepší. Je to frustrujúce, ale musíme to hodiť za hlavu a pripraviť sa na šiesty zápas," uviedol dvojgólový Pastrňák.

NHL - play off - 2. kolo:


Boston – New York Islanders 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)

Góly: 2. Pastrňák (McAvoy, Marchand), 28. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 44. Pastrňák (McAvoy, Bergeron), 55. Krejčí (C. Smith, Reilly) – 19. Barzal (Dobson, Eberle), 25. Palmieri (Bailey, Leddy), 35. Bailey (Pageau, Beauvillier), 37. Eberle (Barzal, Dobson), 42. B. Nelson (Beauvillier, Pelech)

/stav série: 2:3/

Montreal – Winnipeg 3:2 pp (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 9. E. Gustafsson (Suzuki, Toffoli), 20. Lehkonen (Kulak, Gallagher), 62. Toffoli (Caufield, Suzuki) – 22. Stanley (Jo. Benn, Connor), 26. Stanley (Connor, Appleton)

/Tomáš Tatar (Montreal) do zápasu nezasiahol/

/konečný výsledok série: 4:0/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Montreal ovládol kanadskú divíziu, Bostonu sa postup vzdialil