Zdeno Chára strelil víťazný gól proti Ottawe, fanúšikovia súpera mu tlieskali po stojačky

Zdeno Chára so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu.
Zdeno Chára so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu. (Autor: TASR)
SITA|28. nov 2019 o 06:09

Presadil sa aj Richard Pánik.

NEW YORK. Slovenskí hokejisti Zdeno Chára a Richard Pánik sa zapísali medzi strelcov v stredajších zápasoch NHL. Chára rozhodol o víťazstve Bostonu na ľade Ottawy 2:1 a stal sa druhou hviezdou. Pánik pomohol Washingtonu k domácemu triumfu nad Floridou 4:3.

Po dvoch bezgólových tretinách Boston inkasoval už po 41 sekundách tretej tretiny z hokejky Thomasa Chabota. Potom však Brad Marchand osemnástym gólom v sezóne vyrovnal a v 49. min Chára strelil víťazný gól hosťujúceho tímu.

Štyridsaťdvaročný kapitán Bruins sa prezentoval typickou strelou príklepom, ktorou prepálil Andersa Nilssona. Tomu ešte pred bránkou úspešne clonil Pär Lindholm. Chára dosiahol piaty gól a dvanásty bod v tejto sezóne.

Cassidy: Rask s Halákom sú najlepší

Počas 23:35 min na ľade pridal aj jeden bodyček, tri zablokované strely a dva plusové body a stal sa druhou hviezdou zápasu. Honor prvej hviezdy sa ušiel fínskemu brankárovi Tuukkovi Raskovi, ktorý zneškodnil 33 z 34 striel, ktoré na neho smerovali.

V predchádzajúci večer sa zasa Jaroslav Halák zaskvel 36 zákrokmi proti Montrealu pri vysokom triumfe Bruins 8:1. Boston má po piatom víťazstve v sérii už 39 bodov a dotiahol sa na vedúci tím súťaže Washington.

"Myslíme si, že Rask s Halákom tvoria najlepší brankársky tandem v lige. Cítime to tak, že je jedno koho postavíme do bránky, určite nás podrží. Ruukka bol dnes náš najlepší hráč," pochválil oboch svojich brankárov tréner Bostonu Bruce Cassidy na oficiálnom webe NHL.

Cháru ocenili v Ottawe potleskom v stoji

Rask sa neskôr vyjadril k rozhodujúcemu gólu z hokejky kapitána Cháru. "Na chvíľu sa to pred ním otvorilo a on to využil. Ak má trochu času, napáli to explozívne," povedal Rask.

Chára sa počas prvej tretiny dočkal milého privítania od fanúšikov Ottawy. V tíme Senators odohral v rokoch 2001 - 2006 spolu 299 zápasov v NHL a teraz ho potleskom v stoji ocenili za jeho nedávny 1500. zápas v profilige.

"Je to prvotriedny počin, vôbec som to nečakal. Na Ottawu a čas strávený s týmto tímom mám iba pekné spomienky. Fanúšikovia nám boli vždy veľkou oporou, mám tu dodnes blízkych priateľov.

Ani neviem, ako sa mám za to všetko poďakovať. Vždy keď som nastúpil za Senators, mohol som sa spoľahnúť na stopercentnú podporu," cituje Zdena Cháru nhl.com.

Pánik prekonal Bobrovského

Pánik odohral v súboji Washingtonu s Floridou niečo vyše 12 minút a jeho gól bol ukážkou streleckej pohotovosti. V 39. min prebral puk na útočnej modrej, nakorčuľoval si do priestoru kruhu na vhadzovanie a strelou švihom do vzdialenejšieho rohu bránky prekonal Sergeja Bobrovského.

Washington vtedy priebežne viedol 2:1. Okrem druhého gólu v sezóne sa Pánik predviedol aj dvoma bodyčekmi a dvoma plusovými bodmi na konci. Víťazný gól Capitals strelil v 52. min Brendan Leipsic, Braden Holtby sa pripomenul 37 zákrokmi.

"To je on, keď hrá svoj najlepší hokej. Dnes večer by sme nezískali dva body, ak by sa nepredviedol v tejto fazóne, Bol úžasný a náš najlepší hráč," povedal o Holtbym útočník Capitals Lars Eller.

Malkin predviedol päťbodový výkon

Hráči Vancouveru viedli v Pittsburghu 4:2 aj 6:3, ale napokon cestovali domov s prehrou 6:8. Vo víťaznom tíme zažiaril Jevgenij Malkin s piatimi (2+3), Jake Guentzel (2+2) a Bryan Rust sa pridali so štyrmi bodmi (1+3).

Malkin previedol 5-bodový zápas prvýkrát od 20. marca 2012 a celkovo ôsmykrát v kariére. K tomu pridal aj 11 víťazných vhadzovaní a plusový bod. Právom sa stal prvou hviezdou zápasu.

"Tréner mi dal veľa priestoru a využil som to. Hral som v presilovkách, chodil som na buly. Sebavedomie máme po tomto zápase vysoké," skonštatoval Jevgenij Malkin na webe NHL.

"Páči sa mi odolnosť, ktorú naši hráči preukázali," povedal tréner Pittsburghu Mike Sullivan. "Cítili sme sa v tomto stretnutí veľmi dobre. Potom však prišli individuálne chyby, ktoré by sme najradšej vzali naspäť," pridal názor kouč Vancouveru Travis Green.

NHL 2019/2020 - základná časť - výsledky - štvrtok

Buffalo - Calgary 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Columbus - Philadelphia 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Detroit - Toronto 0:6 (0:3, 0:3, 0:0)

Rangers - Carolina 3:2 (3:0, 0:2, 0:0)

Ottawa - Boston 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

/Brankár Jaroslav Halák (Boston) nedostal priestor/

/Obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 23:35 min, strelil jeden gól, pripísal si dva plusové body, zaznamenal jeden hit, jednu strelu na bránu, tri zablokované strely a stri straty puku/

Pittsburgh - Vancouver 8:6 (2:1, 0:3, 6:2)

Tampa - St. Louis 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

/Obranca Erik Černák (Tampa) nehral pre dištanc/

Washington- Florida 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

/Útočník Richard Pánik (Washington) odohral 12:05 min, strelil jeden gól, pripísal si dva plusové body, zaznamenal jednu strelu na bránu a dva hity/

Nashville - Vegas 3:4 pp (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Arizona - Anaheim 4:3 sn (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Colorado - Edmonton 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Los Angeles - Islanders 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

San Jose - Winnipeg 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zdeno Chára strelil víťazný gól proti Ottawe, fanúšikovia súpera mu tlieskali po stojačky