Tatar prispel gólom k víťazstvu Montrealu v kanadskom derby, Chára sa pobil

Brendan Gallagher (vpravo) tieni pred brankárom Andersom Nilssonom po strele Tomáša Tatara v zápase základnej čast NHL 2019/2020 Montreal Canadiens - Ottawa Senators.
Brendan Gallagher (vpravo) tieni pred brankárom Andersom Nilssonom po strele Tomáša Tatara v zápase základnej čast NHL 2019/2020 Montreal Canadiens - Ottawa Senators. (Autor: Graham Hughes TASR/AP)
TASR|12. dec 2019 o 07:06

Halák odchytal celý zápas.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel gólom k víťazstvu svojho Montrealu Canadiens na domácom ľade nad Ottawou 3:2 po predĺžení.

Dvadsaťdeväťročný krídelník dostal na začiatku tretej tretiny svojím jedenástym gólom v sezóne domácich do vedenia 2:0.

Senators síce vyrovnali, ale o prestížnom víťazstve v derby rozhodol v extračase Ben Chiarot. Brankár Montrealu Cayden Primeau zlikvidoval 35 striel súpera a zaznamenal prvé víťazstvo v NHL. Montreal vyhral v treťom súboji za sebou.

V noci na štvrtok sa hral aj šláger dvoch aktuálne najlepších tímov v súťaži, v ktorom Washington zvíťazil doma nad Bostonom 3:2. Dva góly dosiahol domáci T.J. Oshie a víťazným zásahom sa prezentoval John Carlson.

V drese víťazov odohral slovenský útočník Richard Pánik 9:52 min. a zapísal si dve strely. Za Bruins nastúpil v bránke Jaroslav Halák a zlikvidoval 22 striel Capitals.

Kapitán hostí Zdeno Chára strávil na ľade 18:20 min., po bitke s Tomom Wilsonom v prvej tretine si zapísal 5 trestných minút. Bruins prehrali štvrtý zápas za sebou a potvrdili, že to na Caps nevedia, keď s nimi prehrali šestnástykrát v uplynulých sedemnástich vzájomných súbojoch.

"Musíme ísť ďalej. Najmä sa nesmieme nechať otráviť. Myslím si, že sme nehrali zle, bol to dobrý zápas, vyšli nám niektoré veci, musíme pokračovať v takýchto výkonoch a dosiahneme lepšie výsledky," skonštatoval slovenský kapitán Chára.

NHL 2019/2020 - základná časť - 12. december:

Washington - Boston 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 25. Oshie (Carlson), 29. Oshie (Kuzněcov, J. Vrána), 45. Carlson (Bäckström, T. Wilson) – 10. Pastrňák (McAvoy, Marchand), 43. Kuraly (Krug)

/Brankár Jaroslav Halák (Boston) odchytal 58 minút s úspešnosťou 88.0%. Obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 18 minút, vyhral jedno vhadzovanie, zblokoval tri strely, uštedril jeden bodyček a odsedel si päť trestných minút. Útočník Richard Pánik (Washington) odohral takmer 10 minút, dvakrát vystelil na bránu, uštedril dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera./

Montreal - Ottawa 3:2 (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Góly: 14. Cousins (Domi, S. Weber), 41. Tatar (Danault, Gallagher), 62. Chiarot (Domi) – 45. B. Tkachuk (Ennis, Chabot), 54. Co. Brown (B. Tkachuk)

/Útočník Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16 a pol minúty, strelil jeden gól, odsedel si jeden dvojminútový trest, dvakrát vystrelil na bránu, uštedril jeden bodyček, jedno vhadzovanie vyhral, jedno prehral a pripísal si jeden plusový bod./

Colorado - Philadelphia 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 6. Calvert (Ničuškin, Bellemare), 37. Rantanen (MacKinnon, Compher), 43. Rantanen (Kadri, C. Rosén) – 55. Giroux (Voráček, Couturier)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar prispel gólom k víťazstvu Montrealu v kanadskom derby, Chára sa pobil