Cehlárik dostal šancu v nájazdoch, Halák zaujal zákrokom v predĺžení

Obranca Zdeno Chára (v strede) vypomáha brankárovi Jaroslavovi Halákovi.
Obranca Zdeno Chára (v strede) vypomáha brankárovi Jaroslavovi Halákovi. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|7. feb 2019 o 05:59

Slováci sa z výhry netešili.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu Bruins prehrali na ľade New Yorku Rangers 3:4 po samostatných nájazdoch v nočnom stretnutí zámorskej NHL.

V drese hostí sa predstavili traja slovenskí hokejisti.

Cehlárik svoj nájazd nepremenil

Brankár Jaroslav Halák odchytal celé stretnutie, zneškodnil 36 z 39 striel súpera a dosiahol 92,3-percentnú úspešnosť zákrokov.

Zaujal najmä jeho zákrok v predĺžení.

"To bol ale zákrok, Pane Bože," vravel zámorský komentátor po zlikvidovaní šance Miku Zibanejada.

VIDEO: Halákov skvelý zákrok (počkajte, kým sa video načíta)

Útočník Peter Cehlárik počas trinástich minút na ľade ani raz nevystrelil na bránku súpera, od trénera ale dostal dôveru v nájazdoch.

Pri svojom pokuse hneď v prvej sérii však neuspel.

Obranca Zdeno Chára odohral 18:29 minúty. Zatiaľ čo Cehlárik získal jeden plusový bod, kapitán Bostonu si do štatistík pripísal mínusový bod.

O triumfe Rangers rozhodol až v siedmej sérii nájazdov obranca Anthony DeAngelo. Rangers zdolali Bruins v deviatom z ostatných desiatich duelov.

VIDEO: Všetky samostatné nájazdy (počkajte, kým sa video načíta)

Jaroš pre zranenie nehral

Toronto zdolalo Ottawu 5:4 napriek premárnenému dvojgólovému vedeniu v tretej tretine. Víťazný gól strelil v 50. minúte obranca Morgan Rielly.

"V zápase boli časti hry, keď sme sa cítili naozaj dobre a boli sme spokojní s naším výkonom. Rovnako tam boli však aj časti, keď sme upustili od nášho herného plánu. Po väčšinu času to však bolo dobré a s výsledkom sme, samozrejme, spokojní," povedal Rielly pre oficiálny ligový web.

Maple Leafs zvíťazili v treťom stretnutí po sebe.

"Po veľkú časť zápasu sme boli na tom dobre, ale urobili sme zopár chýb a zaplatili za ne. To bolo všetko, čo potrebovali. V tretej tretine sme vyrovnali na 4:4, ale stačilo zopár chýb a oni využili svoju šancu," zhodnotil gólman zdolaného tímu Craig Anderson.

Ottawa nastúpila bez slovenského obrancu Christiána Jaroša, ktorého trápi zranenie v dolnej časti tela.

NHL 2018/2019 - základná časť:

Toronto – Ottawa 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Góly: 8. Hyman (Marner, Tavares), 35. Johnsson (Gauthier), 37. Matthews, 39. Tavares (Marner, Kapanen), 50. Rielly (Hyman) - 18. Pääjärvi (Pageau, Lajoie), 22. Duchene (Dzingel, B. Ryan), 41. Chabot (B. Tkachuk, Mark Stone), 44. Pääjärvi (Z. Smith, Pageau)

Brankári: Anderson - Andersen, strely na bránku: 30:44

/obranca Martin Marinčin (Toronto) je na farme/

/obranca Christián Jaroš (Ottawa) nehral pre zranenie/

NY Rangers – Boston 4:3sn (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0, 2:1)

Góly: 18. Zibanejad (Zuccarello), 50. K. Hayes (Vesey, Bučnevič), 53. Chytil (Bučnevič, DeAngelo), rozhodujúci sam. nájazd DeAngelo - 31. Heinen (Grzelcyk, Marchand), 32. Pastrňák (David Krejčí, Kevan Miller), 36. Bergeron (Krug, Marchand)

Brankári: HALÁK - Georgiev, strely na bránku: 30:39

/brankár Jaroslav Halák (Boston) odchytal celé stretnutie, chytil 36 z 39 striel súpera, dosiahol 92,3-percentnú úspešnosť zákrokov, v samostatných nájazdoch chytil päť zo siedmich pokusov súpera/

/obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 18:29 minúty, pripísal si jeden mínusový bod, dvakrát vystrelil na bránku súpera, prezentoval sa aj jedným bodyčekom a jednou stratou puku/

/útočník Peter Cehlárik (Boston) odohral 13:01 minúty, pripísal si jeden plusový bod, prezentoval sa jedným bodyčekom a jednou stratou puku, v samostatných nájazdoch v prvej sérii nepremenil svoj pokus/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Cehlárik dostal šancu v nájazdoch, Halák zaujal zákrokom v predĺžení