Pittsburgh porazil lídra konferencie, Černák prehre nezabránil

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby a brankár Tampy Andrej Vasilevskij.
Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby a brankár Tampy Andrej Vasilevskij. (Autor: Gene J. Puskar - TASR/AP)
SITA|31. jan 2019 o 06:45

Dallasu stačil na výhru jediný gól.

PITTSBURGH. Slovenský obranca Erik Černák nezabránil prehre Tampy Bay Lightning na klzisku Pittsburghu Penguins 2:4 v stredajšom zápase základnej časti zámorskej hokejovej NHL.

Košický rodák odohral 18:52 min a do štatistík si pripísal šesť "hitov" a dve zablokované strely.

Porazili lídra a zapísali sa do histórie

Hráči Penguins doma uspeli najmä vďaka vydarenej prvej tretine, v ktorej už po deviatich minútach viedli 3:0 po góloch Rileyho Sheahana, Phila Kessela a Sidneyho Crosbyho.

V druhej tretine zvýšil náskok Penguins obranca Kris Letang a hostia v záverečnej časti hry už iba znížili zásluhou J. T. Millera a Stevena Stamkosa.

"Vedeli sme, že zápas s Tampou Bay pre nás bude dobrým testom. Je to dynamicky hrajúci tím, ktorý sa nachádza na čele tabuľky NHL. Myslím si však, že sme odohrali kvalitný duel a odviedli sme dobrú prácu," povedal pre NHL.com brankár Pittsburghu Matt Murray, ktorý si pripísal 33 úspešných zákrokov.

V domácom mužstve dosiahli dvaja hokejisti zaujímavé míľniky. Jevgenij Malkin si pripísal 600. asistenciu v kariére v základnej časti a Kris Letang so 108 gólmi vyrovnal klubový rekord Paula Coffeyho v počte presných zásahov obrancov.

Stačil im jediný gól

V druhom dueli stredajšej noci sa zrodil futbalový výsledok 1:0, ktorým Dallas Stars zdolal Buffalo Sabres. Ústrednými postavami stretnutia v tíme Dallasu boli brankár Ben Bishop a kapitán Jamie Benn.

Američan Bishop vychytal tretie čisté konto v aktuálnej sezóne, keď zneškodnil 30 streleckých pokusov súpera. Proti Buffalu si navyše udržiava výnimočne pozitívnu bilanciu, tešil sa z jedenásteho víťazstva v dvanástom súboji s týmto protivníkom.

Jediný gól zápasu strelil Kanaďan Benn, ktorý v 9. min zužitkoval prihrávku obrancu Taylora Feduna a zakončil akciu úspešným blafákom medzi betóny brankára.

NHL 2018/2019 - 31. január:

Pittsburgh - Tampa Bay 4:2 (3:0, 1:0, 0:2)

Góly: 4. Sheahan (Wilson, Letang), 9. Kessel (Rust, Malkin), 9. Crosby (Simon), 27. Letang (Kessel, Malkin) - 56. Miller (Killorn, McDonagh), 58. Stamkos (Kučerov, Hedman)

/Obranca Erik Černák (Tampa Bay) odohral 18:52 minúty, pripísal si šesť "hitov" a dve zablokované strely/

Dallas - Buffalo 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Góly: 9. Benn (Fedun)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh porazil lídra konferencie, Černák prehre nezabránil