Halák vychytal víťazstvo, Islanders zdolali Vegas

Jaroslav Halák (uprostred) vychytal ďalšie víťazstvo Islanders.
Jaroslav Halák (uprostred) vychytal ďalšie víťazstvo Islanders. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. okt 2017 o 05:56

Pre NY Islanders je to druhé víťazstvo po sebe.

BRATISLAVA. Hokejisti New York Islanders zdolali na domácom ľade nováčika Vegas Golden Knights 6:3. V bránke Islanders nastúpil Slovák Jaroslav Halák, ktorý kryl 31 z 34 striel, s úspešnosťou zákrokov 91,2%.

Pre NY Islanders je to druhé víťazstvo po sebe. V nedeľu na ľade Nashvillu vstrelil rovnako šesť gólov a tiež pri tom bol slovenský brankár Halák.

Ďalší skvelý výkon podal kapitán Islanders John Tavares. Ten sa stal hviezdou uplynulého týždňa v NHL, keď zaznamenal dva hetriky v troch zápasoch, čo sa mu podarilo len ako tretiemu hráčovi klubovej histórie.

NHL.com označila tento Halákov zákrok za vôbec najlepší v zápase

Proti Vegas mal našliapnuté na ďalší trojgólový zápis. Napokon zaznamenal dva góly a stal sa prvou hviezdou zápasu.

"Hramé dobre v každej formácii. Očividne, to je kľúč k úspechu. Hráme skvelo, s rýchlosťou, premieňame šance. Darí sa nám výborne," povedal Tavares podľa oficiálneho portálu NHL.com.

"Zažili sme veľmi ťažký zápas. Musíme hrať tvrdšie a na ľadoch ostatných tímov aj lepšie. Uvedomujeme si to. Doma sa nám darí, no teraz sa musíme pripraviť na zápas s New Yorkom Rangers. S dnešným výkonom nie sme spokojní, no už sa musíme pripraviť, aby sme to napravili v ďalšom zápase," pokračoval tréner Vegas Gerard Gallant.

V tabuľke Východnej konferencie je NY Islanders na štvrtom mieste, o bod za tretím Columbusom Blue Jackets.

Chára víťazom bitky

Boston so Zdenom Chárom v zostave nestačil na Columbus, ktorému podľahol 3:4 po samostatných nájazdoch. Slovenský obranca odohral vyše 24 minút, nebodoval, pripísal si jednu mínusku a tiež päť trestných minút za bitku s Joshom Andersonom.

Podľa špecializovaného portálu hockeyfights.com sa stal víťazom práve kapitán Bruins, ktorý svojho súpera zložil na ľad.

Príčinou konfliktu bol prechádzajúci Chárov "hit", ktorým kanadského útočníka narazil na mantinel. To sa Andersonovi nepáčilo, a po vymenených "sekerách" obaja hráči zhodili rukavice.

Vo floridskom derby uspela Tampa Bay, ktorá zdolala Floridu divokým výsledkom 8:5. V bránke Tampy nastúpil Andrej Vasilevskij, ktorý si pripísal deviaty triumf v sérii, čím utvoril nový klubový rekord.

"Je naozaj dobrý. Pravdepodobne vám povie, že dnes nemal svoj deň. Ale oveľa častejšie je naším najlepším hráčom. Bežne síce nedostáva päť gólov, ale najviac, čo môže urobiť, je vyhrávať zápasy a to sa mu darí," pochválil svojho gólmana kouč Tampy Jon Cooper.

Kapitán Lightning Steven Stamkos strelil dva góly a pridal jednu asistenciu, jeho spoluhráč z útoku Nikita Kučerov skóroval raz.

Stamkos je momentálne najproduktívnejším hráčom ligy, v 13 dueloch nazbieral 24 bodov (6+18). Kučerov je s 13 gólmi z rovnakého počtu meraní síl najlepším strelcom NHL.

Pripísal si aj 8 asistencií, a s 21 bodmi mu patrí druhá priečka v rebríčku produktivity.

Arizona ukončila nelichotivú sériu

Arizona ukončila nelichotivú sériu bez víťazstva, keď zdolala Philadelphiu 4:3 po predĺžení. Coyotes pred stretnutím neuspeli ani v jednom z 11 duelov novej sezóny.

Ani triumf nad Flyers nebol jednoznačný, Coyotes síce od 42. min viedli 3:0, a minútu pred koncom 3:1, ale domáci dokázali vyrovnať. Hrdinom sa nakoniec stal obranca Alex Goligoski, ktorý skóroval v čase 64:45 min.

Na víťazný gól mu prihral 19-ročný útočník Clayton Keller, ktorý si tým predĺžil svoju bodovú sériu na šesť meraní síl.

"Celý štadión si myslel, že bude strieľať, a on z toho vykúzlil prihrávku pre Alexa. Je to výborný hráč, a to má len 19 rokov," povedal o Kellerovi tréner Arizony Rick Tocchet.

NHL - pondelok:

New York Islanders - Vegas Golden Knights 6:3 (1:2, 2:0, 3:1)

Góly: 14. Ladd (Leddy, J. Boychuk), 35. Tavares (Leddy, Josh Bailey), 38. Barzal (A. Lee, Josh Bailey), 45. Clutterbuck (Seidenberg, Kuľomin), 49. Kuľomin (Seidenberg), 53. Tavares (Josh Bailey, A. Lee) - 10. W. Karlsson (Eakin), 16. Tuch (C. Miller, Hunt), 55. C. Miller (Tuch, Hunt)

/Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal celý zápas, kryl 31 z 34 striel, úspešnosť 91,2%/

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4:3 sn (2:0, 1:1, 0:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 2. Savard (Wennberg, Calvert), 13. Jenner (Nutivaara, J. Anderson), 29. Motte (Nutivaara, Bobrovskij), rozhodujúci sam. nájazd O. Bjorkstrand - 36. Bergeron (Heinen, Pastrňák), 51. Krug (K. Miller, Pastrňák), 52. Marchand (Bergeron, Pastrňák)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 24:08 min, 0+0, -1, 5 trestných minút, 1 strela, 1 hit/

Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 3:4 pp (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)

Góly: 43. Couturier (C. Giroux, Provorov), 60. Weal (Provorov, Filppula), 60. Couturier (C. Giroux, Provorov) - 3. Martinook (Hjalmarsson, Richardson), 8. Dvorak (Ekman-Larsson, Demers), 42. Perlini (Goligoski, Hjalmarsson), 65. Goligoski (Keller, Domi)

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5:8 (2:3, 1:3, 2:2)

Góly: 11. Ekblad (Huberdeau, Barkov), 20. Barkov (Dadonov), 26. Huberdeau (Barkov, Dadonov), 46. J. McGinn (Bjugstad, Vrbata), 52. Dadonov (Huberdeau, Barkov) - 3. Point (Coburn, Girardi), 5. Kučerov (Stamkos), 15. Stamkos (Hedman, Killorn), 28. Palát (Point, Gourde), 30. Gourde (Sergačiov, Palát), 36. Namestnikov (Kučerov, Hedman), 50. Stamkos (Dotchin, Namestnikov), 60. Straalman

/Peter Budaj (Tampa Bay) do stretnutia nezasiahol/

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3:8 (2:4, 1:2, 0:2)

Góly: 1. Tom Pyatt, 9. Dzingel (Hoffman, DiDomenico), 31. DiDomenico (E. Karlsson, Hoffman) - 5. Hudon (Petry, Montoya), 8. Pacioretty, 14. Lehkonen (Drouin, S. Weber), 16. Hudon (S. Weber, Plekanec), 38. Galchenyuk (Jordie Benn), 40. Gallagher (Danault), 46. Plekanec (Gallagher, Hudon), 54. Lehkonen (Byron, S. Weber)

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Góly: 28. Tarasenko (Schwartz), 31. Schwartz (B. Schenn, Tarasenko), 37. Gunnarsson (Upshall, Brodziak), 59. Sobotka (Pietrangelo, A. Steen) - 34. Pearson (Martinez), 38. D. Brown (Doughty, Kopitar)

Vancouver Canucks - Dallas Stars 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 46. Gagner (Vanek, D. Sedin) - 24. Seguin (Radulov, Jamie Benn), 63. Radulov (Janmark)

San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Góly: 28. Pavelski (Heed, Thornton), 45. Heed (Burns, Couture), 58. Ward (Tierney, M. Karlsson) - 13. Matthews (Zajcev, W. Nylander), 59. Kadri (Borgman, Rielly)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák vychytal víťazstvo, Islanders zdolali Vegas