Jarošova Ottawa deklasovala Jágrovo Calgary, Tatar sa pobil

Tomáš Tatar (vpravo) po súboji s Tomášom Nosekom.
Tomáš Tatar (vpravo) po súboji s Tomášom Nosekom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. okt 2017 o 06:09

V nočných zápasoch NHL sa predstavili dvaja Slováci.

NEW YORK. Hokejisti Ottawy Senators so slovenským obrancom Christiánom Jarošom v zostave deklasovali Calgary Flames 6:0 v kanadskom derby severoamerickej NHL.

Jaroš bol na ľade viac ako deväť a pol minúty a prezentoval sa jedným bodyčekom.

Zo slovenských hokejistov bol v akcii aj Tomáš Tatar. Jeho Detroit uspel na ľade klubu z Las Vegas hladko 6:3. Pre domácich šlo o prvú prehru v sezóne, hoci ešte po druhej tretine vyhrávali 3:2. O víťazovi rozhodla skvelá tretia tretina v podaní hostí, v ktorej strelili až štyri góly.

Pozrite si momentky zo stretnutia Las Vegas - Detroit: fotogaléria

14.10.2017

Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral viac ako 16 minút, počas ktorých jedenkrát ohrozil súperovho brankára, no nebodoval.

Viac zaujal úspešnou bitkou s Erikom Haulom v závere zápasu, inkasoval za ňu 5-minútový trest. V NHL sa pobil vôbec po prvý raz.

Jágr nepremenil veľkú šancu

Hráči Calgary našli premožiteľa iba druhýkrát v doterajších piatich zápasoch. Prvé čisté konto v sezóne a 39. počas pôsobenia v profilige si pripísal brankár hostí Craig Anderson, ktorý zneškodnil všetkých 25 pokusov súpera a znemožnil Jaromírovi Jágrovi otvoriť si strelecký účet v drese Flames.

Český veterán bol v dobrej príležitosti v druhej tretine, keď sa po prihrávke Sama Bennetta ocitol v bezprostrednej blízkosti ottawskej bránky, no Anderson bol na jeho strelu z prvej pripravený.

Tri asistencie si pripísal prvý center Senators Kyle Turris, dva body za gól a asistenciu získali Mark Stone, Derick Brassard a Cody Ceci.

Na druhom triumfe Ottawy v sezóne sa gólovo podieľali i Mike Hoffman, Ryan Dzingel a Chris Wideman.

Ovečkin strelil ďalší gól

Ruský útočník Alexander Ovečkin pomohol deviatym gólom v sezóne k triumfu Washingtonu Capitals 5:2 nad New Jersey Devils.

Tridsaťdvaročný útočník je aktuálne lídrom tabuľky strelcov i najproduktívnejším hráčom súťaže. Nikdy predtým nemal v kariére po piatich zápasoch na konte toľko presných zásahov.

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)

Pre Devils to bola vôbec prvá prehra v ročníku. Štyri body v zápase získal za gól a tri asistencie útočník Capitals Nicklas Bäckström, o bod menej dosiahol Jevgenij Kuznecov (2+1).

"Bol to jednoznačne náš najlepší zápas v sezóne. Takto chceme hrať," povedal pre nhl.com brankár Washingtonu Branden Holtby, ktorý zastavil 21 z 23 striel domácich a dosiahol úspešnosť zákrokov 91,3 percenta.

"Darilo sa nám eliminovať rýchlosť a minimalizovať počet príležitostí súpera. Držali sme ich najmä v rohoch klziska," doplnil tréner víťazného tímu Barry Trotz.

Anaheimu sa zranil brankár Gibson

Hráči Colorada Avalanche zdolali súperov Anaheim Ducks 3:1 a predĺžili si sériu víťazstiev na tri zápasy. V aktuálnej sezóne zaváhali dosiaľ iba raz.

Ducks prišli o gólmana Johna Gibsona, ktorý stretnutie opustil po prvej tretine za nerozhodného stavu so zranením hornej časti tela.

Nahradil ho Reto Berra, ktorý dvakrát inkasoval a zaznamenal 19 úspešných zákrokov.

NHL 2017/2018 - základná časť (14. október):

Columbus - NY Rangers 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 40. S. Jones (Werenski, Wennberg), 48. Panarin (S. Jones, Werenski), 60. Sedlák (R. Murray) - 15. K. Hayes

Brankári: Bobrovskij - Lundqvist, strely na bránku: 43:38

New Jersey - Washington 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Góly: 37. Hall (Palmieri, Butcher), 41. Palmieri (Severson, J. Moore) - 15. Oshie (Bäckström), 29. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 39. J. Vrána (Smith-Pelly, Kuznecov), 46. Oshie (Bäckström, Kuznecov), 48. Bäckström (Ovečkin, Oshie)

Brankári: Schneider - Holtby, strely na bránku: 23:28

Calgary - Ottawa 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)

Góly: 20. Ceci (Pyatt, N. Thompson), 39. Brassard (Mark Stone, B. Ryan), 42. Hoffman (Ceci, Turris), 46. Mark Stone (Borowiecki, Brassard), 48. Dzingel (Chabot, Turris), 57. Ch. Wideman (Turris, Z. Smith)

Brankári: Smith (48. Läck) - Anderson, strely na bránku: 25:28

/útočník Marek Hrivík (Calgary) nehral, klub ho pred duelom zaradil na listinu nechránených hráčov a následne poslal na farmu, obranca Christián Jaroš (Ottawa) odohral 9:34 minúty a zaznamenal jeden bodyček/

Colorado - Anaheim 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 12. Landeskog (Rantanen, Andrighetto), 55. Barrie (Rantanen, Andrighetto), 60. Zadorov - 43. Montour (Cogliano, L. Shaw)

Brankári: Bernier - Gibson (21. Berra), strely na bránku: 39:18

Las Vegas - Detroit 3:6 (0:1, 3:1, 0:4)

Góly: 29. Marchessault (R. Smith), 36. Neal (Perron, Eakin), 37. Haula (Sbisa, Leipsic) - 2. Nyquist (Zetterberg, Daley), 35. Zetterberg (Helm), 45. Mantha (Zetterberg, Nyquist), 48. Nielsen (Zetterberg, Mantha), 51. Nyquist (Mantha), 55. Glendening (Abdelkader, D. Larkin)

Brankári: Fleury - Mrázek, strely na bránku: 27:27

/útočník Tomáš Tatar (Detroit) odohral 16:19 minúty, raz vystrelil na bránu súpera, zaznamenal tri bodyčeky, pripísal si jeden plusový bod a päť trestných minút za bitku/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jarošova Ottawa deklasovala Jágrovo Calgary, Tatar sa pobil