28.11.2022 | Skupina G
28.11.2022 | Sk. G
1 - 0
(0:0)

Neymar mal horúčku. Postupový triumf Brazílie sledoval iba v televízii

Neymar na MS vo futbale 2022.
Neymar na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. nov 2022 o 11:30

Neymar vynechal zápas na MS vo futbale 2022.

DAUHA. Brazílsky futbalový reprezentant Neymar sledoval pondelkové víťazstvo svojho tímu 1:0 nad Švajčiarskom na majstrovstvách sveta vo futbale v Katare iba na televíznej obrazovke.

Tridsaťročný ofenzívny hráč sa necítil dobre, a tak zostal v hoteli, kde tiež absolvoval ďalšie cvičenie s poraneným pravým členkom. Brazílčania si druhým triumfom na turnaji zabezpečili postup do osemfinále play-off.

"Bol smutný z toho, že nemohol prísť na štadión. Necítil sa dobre, a to nielen pre zranenie, ale aj preto, lebo mal horúčku. Dúfame, že sa zotaví čo najskôr," povedal o zdravotnom stave Neymara jeho reprezentačný spoluhráč Vinícius Júnior.

Neymar počas stretnutia uverejnil príspevok na svojom twitteri, v ktorom pochválil strelca jediného gólu do švajčiarskej bránky.

"Casemiro je už dlho najlepší defenzívny stredopoliar na svete," napísal hráč francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain, namiesto ktorého brazílsky tréner Tite zaradil do zostavy stredopoliara Freda. Éder Militáo zastúpil obrancu Danila, ktorý tiež nehral pre zranenie členka.

Neymar maróduje s poškodenými väzmi v pravom členku po tom, ako sa zranil vo štvrtkovom úvodnom dueli na šampionáte proti Srbsku (2:0).

Na svojich tretích MS v kariére zatiaľ neskóroval, no len dva presné zásahy mu chýbajú na vyrovnanie historického rekordu Pelého v počte gólov za Brazíliu (77). Päťnásobní majstri sveta odohrajú záverečný súboj G-skupiny v piatok proti Kamerunčanom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Neymar mal horúčku. Postupový triumf Brazílie sledoval iba v televízii