Dúbravka raz inkasoval. Newcastle remizoval so súperom Slovana

Sean Longstaff s červenou kartou v zápase 10. kola Premier League 2019/2020 Newcastle United - Wolverhampton Wanderers.
Sean Longstaff s červenou kartou v zápase 10. kola Premier League 2019/2020 Newcastle United - Wolverhampton Wanderers. (Autor: Owen Humphreys - TASR/AP)
TASR|27. okt 2019 o 17:18

Slovenského brankára prekonal Castro.

Premier League 2019/2020 - 10. kolo

Newcastle United - Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:1)

Góly: 37. Lascelles - 73. Castro

ČK: 83. S. Longstaff (Newcastle)

/Martin Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/

LONDÝN. Najbližší súper Slovana Bratislava v Európskej lige Wolverhampton Wanderers remizoval v nedeľňajšom zápase 10. kola anglickej Premier League na štadióne Newcastlu United 1:1.

V domácej bránke odchytal celý duel slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

Newcastle začal aktívnejšie

V prvom polčase bol nebezpečnejší Newcastle a svoju aktivitu premenil aj na vedúci gól. Prvú veľkú šancu v stretnutí mal v 34. minúte Miguel Almiron, ktorého vyslal za obranu dlhou loptou Sean Longstaff.

Paraguajský krídelník si ju spracoval a z päťky stihol podstreliť brankára, no trafil len bočnú sieť. O tri minúty neskôr však už domáci viedli.

Z pravej strany poslal center do vápna Federico Fernandez, na ktorý si výborne nabehol kapitán Jamaal Lascelles a hlavou rozvlnil sieť.

V druhom polčase sa aktivita presunula na druhú stranu a hostia si v snahe o vyrovnanie vypracovali niekoľko dobrých šancí. Pomohli im k tomu aj domáci, ktorí sa príliš stiahli a spoliehali sa na ubránenie tesného náskoku.

Wolverhampton hral vo výhode

V 57. minúte nacentroval Adama Traore na hlavu Dioga Jotu, ale ten netrafil bránku. Následne si po akcii Raula Jimeneza nespracoval loptu Matt Doherty a z veľkej šance nič nebolo.

V 61. minúte zachránil Newcastle Dúbravka, keď nohou zastavil prihrávku, ktorá išla na voľného Jimeneza a chvíľu na to skrotil aj pokus Jotu z vnútra šestnástky. V 73. minúte však už kapituloval.

Dúbravka vybehol na center z prvej strany, no vyboxoval ho presne na nohu Jonnyho Castra a ten z prvej vyrovnal - 1:1.

Hráči Newcastlu sa dostali k prvej strele v druhom polčase až v 76. minúte, ale Jetro Willems netrafil bránku. V 83. minúte skolil Sean Longstaff šľapákom Rubena Nevesa a videl červenú kartu.

Hostia však presilovku nevyužili, keď v závere nepremenil obrovskú šancu Doherty, a tak si odniesli z Newcastlu len bod.

Slovan prehral v prvom zápase EL s Wolverhamptonom doma 1:2, odveta je na programe 7. novembra v Anglicku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dúbravka raz inkasoval. Newcastle remizoval so súperom Slovana