Rarita: Vo futbalovom zápase 4. ligy dali dvaja strelci po osem gólov

Na túto svoju kanonádu budú dlho spomínať. Na snímke Roman Jurko.
Na túto svoju kanonádu budú dlho spomínať. Na snímke Roman Jurko. (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|25. apr 2017 o 00:00

Roman Jurko a Miroslav Seman si v Medzeve urobili rekordy.

MEDZEV. V nedeľňajšom zápase IV. futbalovej ligy Juh strelili Roman Jurko a Miroslav Seman šestnásť z osemnástich gólov Medzeva.

Obaja kanonieri, známi aj z vyšších súťaží, si ich podelili po osem. Ich tím deklasoval Veľký Folkmar 18:1.

Futbal je naozaj nevyspytateľný. Dokáže pripraviť veľké prekvapenia, poriadnu dávku pozitívnej eufórie i chvíle, keď by sa jeden zo súperov najradšej zahrabal alebo odišiel z trávnika voľajakým kanálom. To všetko si mohli užiť tri a pol stovky divákov z medzevského štadióna v 4. lige Juh, keď ich Spartak zdecimoval folkmarský Slovan výsledkom 18:1, po polčase 6:0.

Áno, je to výsledok majstrovského zápasu, aký pravdepodobne nik zo žijúcich pamätníkov a priaznivcov futbalu v súťaži dospelých nepamätá. Samozrejme, ak neberieme do úvahy milovníkov poviedky Klabzubovej jedenástky od Eduarda Bassa z roku 1922, keď rodina Klabzubovcov zdolala Barcelonu 31:0. Toto je však fikcia, kým medzevských 18 je slovenská realita 21. storočia.

A aby toho nebolo málo, o góly sa nepodelila väčšina spartakovcov, ale prakticky iba dvojica Medzevčanov Roman Jurko a Miroslav Seman. Zastavili sa na číslovke osem!

Obaja síce patria k obávaným strelcom, dokázali vyhrať aj súťaže kanonierov a Jurko si zahral aj najvyššiu slovenskú súťaž, ale takú gólovú úrodu nečakali určite ani oni. Oboch sme oslovili.

Pamätáte si vo svojej kariére takýto náklad?

Jurko: „Tak osem medzi mužmi v majstráku určite nie. Možno v nejakom prípravnom sa to podarilo, ale to sa nepočíta, lebo určite išlo o súpera zo súťaže o dva tri stupne nižšie. Ale na dve päťky si pamätám. V drese Lokomotívy proti Ružinej a ešte predtým v belasom béčku Slovana Bratislava v súboji s Jabloncom.“

Seman: „Tak toto sa mi azda nepodarilo ani v žiačikoch či prípravkách. Aj keď som dával dosť gólov, cez niekoľko hetrikov som sa vyššie nedostal.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rarita: Vo futbalovom zápase 4. ligy dali dvaja strelci po osem gólov