Neuveriteľný gól Ronalda mal platiť, Nani ho prekazil

Cristiano Ronaldo (vpravo).
Cristiano Ronaldo (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|18. nov 2010 o 14:20

Portugalský futbalový krídelník Nani neúmyselne obral reprezentačného spoluhráča Cristiana Ronalda o jeden z najkrajších gólov ostatných rokov. Rozhodcovia mu odmávali ofsajd.

LISABON. Portugalský futbalový krídelník Nani sa ospravedlnil svojmu reprezentačnému spoluhráčovi Cristianovi Ronaldovi za to, že ho v stredajšom prípravnom dueli proti Španielsku (4:0) neúmyselne obral o jeden z najkrajších gólov ostatných rokov.

Útočník Realu Madrid Ronaldo sa v prvom polčase doslova pohral s obranou súpera, "posadil" hosťujúceho stopéra Gérarda Piquého a vzápätí elegantným oblúčikom z uhla prehodil Ikera Casillasa. Lopta jednoznačne smerovala do siete a nič jej v tom nemohlo zabrániť, Nani jej však aj tak ešte pomohol hlavou do siete, hoci už bola na úrovni bránkovej čiary.

Problémom však bolo, že arbitri odmávali stredopoliarovi Manchestru United postavenie mimo hry a gól neuznali. Ronaldo sa vzápätí rozčúlil, hodil svoju kapitánsku pásku o zem a smerom k Nanimu zúrivo gestikuloval.

Portugalčanov napokon ten moment nerozhodil, v ďalšom priebehu strelili majstrom sveta štyri góly a dokonale im tak odplatili prehru z osemfinále tohtoročného svetového šampionátu v Juhoafrickej republike (0:1).

Nani sa ospravedlnil

"Hlavičkoval som loptu, pretože som si myslel, že nie som v ofsajde. Všetko sa to udialo tak rýchlo. Keď som potom o všetkom porozmýšľal, Ronaldovi som sa ospravedlnil. Bol to z jeho strany skvelý okamih a mňa veľmi mrzí, že som mu to pokazil," povedal po stretnutí Nani.

"Nerozumiem tomu, aj slepec musel vidieť, že to mal byť gól. Lopta bola už takmer pol metra v bránke, keď sa jej dotkol Nani. Neviem, či je to len hlúpa náhoda, ale moje najkrajšie góly v reprezentácii vždy rozhodcovia neuznajú. Pamätám sa na nožničky na Štadióne Bessa, po ktorých mi neuznali gól," dodal Cristiano Ronaldo.

Nachádzate sa tu:
Domov