Neurológovia majú o Schumachera obavy

Michael Schumacher.
Michael Schumacher. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. mar 2014 o 13:53

Michael je stále v stave preberania. Tento proces môže trvať dlho, informovala v piatok Schumacherova agentka.

GRENOBLE. Dva mesiace po tom, ako Michaela Schumachera uložili po nehode do umelého spánku, neurológovia vyjadrili obavy o jeho úplné zotavenie.

Stav 45-ročného niekdajšieho pilota sa v kóme stabilizoval a lekári v nemocnici vo francúzskom Grenobli začali koncom januára s pozvoľným prebúdzaním.

"Skutočnosť, že Michael sa ešte neprebudil, znamená, že zranenie bolo veľmi vážne a úplné uzdravenie je nepravdepodobné. Neveští to nič dobré. Ak nezačnete dostávať žiadne pozitívne signály, situácia začne byť znepokojujúca," citoval portál cbc.ca profesora neurochirurgie na univerzite v Oxforde Tipua Aziza, ktorý nie je zaangažovaný do Schumacherovej liečby.

"Asi 90 percent pacientov sa zotaví do 12 mesiacov, takže je ešte skoro niečo hodnotiť a zvažovať. Čím dlhšie je niekto v kóme, tým náročnejší bude proces uzdravovania," myslí si Anthony Strong, šéf neurochirurgie v ústave King's College v Londýne.

"Michael je stále v stave preberania. Tento proces môže trvať dlho," informovala v piatok prostredníctvom e-mailu Schumacherova agentka Sabine Kehmová.

Za Schumacherovu nehodu nebudú nikoho stíhať, žiadne cudzie zavinenie nezistili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Neurológovia majú o Schumachera obavy